Journalisteliten upprätthöll en våldtäktskultur

#MeToo är fantastiskt när man tänker efter. Tänk hur en hashtag på Twitter hade potentialen att ta ner några av samhällets tyngsta opinionsbildare, kändisar samt producenter i Hollywood. Man ska aldrig underskatta makten av ord.

Men om skandalen kring Aftonbladet inte redan var obehaglig nog, har jag upptäckt något som gör det så mycket värre.

Vid 17:53 i min video tar jag upp en artikel som skrevs av Aftonbladet i December 2012. Där får Cissi Wallin tala ut om sin våldtäkt. Detta var efter hon anmälde Fredrik Virtanen i slutet av 2011, och ärendet las ner då ”brott inte kunde styrkas”.

Det finns tre poänger att göra om detta.

1. Aftonbladet visste redan då vem förövaren var. Och dom publicerade en hel artikel om våldtäkten utan att nämna att han jobbar på deras egna kontor. (Detta samtidigt som många menar på att journalister aldrig mörklägger)

2. Nu efter att Wallin namngett Virtanen på sin instagram den 18e Oktober, har Aftonbladet försvarat sig genom att säga att Virtanen fått jobba kvar eftersom ”brott inte kunde styrkas”. Dom försvarar sig med att polisutredningen las ner, vilket implicit menas på att Wallins berättelse inte var sann.

Men ändå skrev ni en hel artikel om hur Wallins våldtäkt är legitim? Uppenbarligen tycker ni det rör sig om mer än ”bara” anklagelser, eftersom ni lät henne tala ut i er tidning. Cissi's berättelse är alltså trovärdig så länge hon inte får nämna att Aftonbladets profil är förövaren.

3. I denna artikel från 2012 beskrivs det hur ett 20-tal kvinnor hörde av sig till Cissi med liknande erfarenheter av samma man.

Efter övergreppet vågade Cissi inte anmäla, förräns ett år hade gått. Då träffade hon en väninna som även hon råkat ut för Virtanen. Hon övertalade då Cissi att anmäla, och de gjorde även en efterlysning på hennes blogg då de hade hört att han gjort saker mot fler tjejer. De skrev inget signalement, bara att det var en man i 40-årsåldern som jobbade i mediebranschen.

Det var då ett 20-tal kvinnor hörde av sig. Oberoende av varandra. Och berättade att dom råkat ut för Fredrik Virtanen.

Aftonbladet visste detta. Något annat vore osannolikt. De publicerade en artikel om det, och blev medvetna om innehållet i den artikeln, när det korrekturlästes. Dom var medvetna om anklagelserna: Virtanen har förgripit sig på minst 20 kvinnor. Så varför gjordes inte en internutredning redan då?

Detta rör sig, inte bara om Sveriges största tidning, men Sveriges största feministiska vänstertidning. Om det är såhär de behandlar ett våldtäktsfall, vem ska kvinnor då kunna lita på?

Cissi Wallin menar på att alla i Virtanens omgivning kände till detta. Hon skrev 2010: ”Många av de mediamänniskor som kallar sig feminister kallar sig även hans vänner. De går på hans fester, och skriver positivt om honom i sina bloggar, trots att de vet vad han gjort mot deras kollegor och vänner.”

På Twitter har hon för många år sedan beskrivit hur detta övergrepp var en ”Bjästa”: ”En andra våldtäkt av fegt mediafolk." Med detta åsyftas reportaget av Uppdrag Granskning där en 13-årig tjej blev våldtagen, och sedan utfryst av alla i skolan för att förövaren var en populär kille de tyckte om. Reportaget kan ses här.

Feminister inom media pratar ofta om våldtäktskultur. Vissa går även så långt som att säga att män är ett samhällsproblem. Mediafeminister hävdar att män som inte våldtar ska behöva ta ansvar för män som gör det, för det handlar om sociala strukturer och manlighetsnormer. Det handlar om att våga säga ifrån. Men själva vågar ni inte säga ifrån?

Journalisteliten i Sverige upprätthöll en våldtäktskultur. De visste vad som pågick, men var tysta, och i den tystnaden såg ni till att Virtanen kunde fortsätta begå övergrepp - genom att försäkra hans goda rykte som feminist.

Aftonbladets Sofia Olsson Olsén sa i SVT att det är ”oansvarigt” av Cissi Wallin att peka ut Virtanen. Men samtidigt gör Aftonbladet en ”öppenhjärtig intervju” med Lulu Carter där hon prisas för att slå larm om Martin Timell.

Sen hävdas det att mainstreammedia inte har dubbla måttstockar. Hade man namngett Virtanen redan 2006, när Wallins våldtäkt ägde rum, tänk hur många tjejer man hade kunnat rädda då? För då hade kvinnor vart medvetna om vem det är de behöver undvika. 

Har du inte redan insett detta Sofia Olsén? I din text på Aftonbladet skriver du att du ”brinner för jämställdhet och ett samhälle fritt från sexuella trakasserier”. Där har vi ett prima exempel på ord som inte reflekteras i handlingar. När du kritiserar Cissi Wallin på det där viset, vad skickar det för signal till unga tjejer?

Ni, feminister, med de största megafonerna i samhället – journalister, kultureliten med plattformar på Sveriges största tidningar - Ni vågar inte säga ifrån när en av ”era egna” beter sig som svin. Hur kan ni då förvänta er att vanliga människor ska våga göra det?

Ni anklagar och kräver saker av oss som ni själva är skyldiga till. Länge har tonen i det svenska samhället präglats av moraliska argument. Känslor har fått gå före logik och sunda principer. Det är dags att vi lägger ner godhetsonanin, för ingen av er verkar ju fatta vad godhet handlar om. Godhet är inte när man upprätthåller en fasad med fina ord.Kommentarer

 1. I loved this one. It has given me courage to try scarier things. I tend to steer clear of them but not anymore.
  Packers And Movers Hyderabad

  SvaraRadera
 2. Mycket matnyttigt och lärorikt. De presstituerade fegisarna som klänger varandra om svansen inom PK-boxen behöver nog upprepade utskällningar i takt med att de gör sig allt mer irrelevanta.

  Det bör tilläggas att det finns en chans att Virtanen är oskyldig till våldtäkt och han lär ha motanmält Cissi för förtal. Om han är oskyldig så kan det naturligtvis handla om feministers vilja att rida på Metoo-vågen och få stå i strålglansen. Kvinnliga psykopater finns ju också.

  Att Virtanen blivit målet för attacken kan givetvis bero på att han tafsat mycket på tjejer, men det är klart att tafsande givetvis kan hänga i hop med våldtäkter. Han är ju inte direkt någon intellektuell skönhet som enkelt kan få vad han vill på vanligt vis, men att kalla Våldtäktsbladets presstituerade för "vänster" idag är i min mening en stor överdrift.

  Våldtäktsbladet ägs inte längre av arbetarrörelsen, men av monopolkapitalet. För att hitta en vänstertidning bör du nog leta efter tidningar som liknar Proletären eller FiB/Kulturfront idag. Läkaren Anders Romelsjö är också en relevant vänsterman att håla ögonen på, anser jag.

  Att våldtäktsbladet skulle kunna ha ännu fler våldtäktsmän, än de du redovisat, skulle inte heller förvåna mig. Psykopater dras till maktpositioner och fulmedia tillhör idag härskarklassen. De kallas t.o.m. för första statsmakten av Janne Josefsson, eftersom deras makt har vuxit alt sedan vänsternationalisten Olof Palmes frånfälle.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ann Heberlein hyllar ännu AFA ~ Konvertiter & Intellektuell ohederlighet

Ann Heberlein fortsätter ljuga och vilseleder sin publik

Milhouse-Moderaterna ~ En saga om Sverige i fyra delar