Rasistiska sajter du inte får dela på Facebook


På tal om källkritik upptäckte jag nått komiskt.

DN:s systersajt KIT har gjort precis samma propaganda-artikel som Politism, där man försöker skrämma folk från att läsa alternativa medier: http://bit.ly/2klhGbH

Förstår ni hur fruktansvärt ointelligent en människa måste vara för att ta såna här artiklar på allvar?

Översättning: ”Hej! Det här är våra konkurrenter. Vi tycker inte om att de får fler läsare än oss, så här ska vi lista lite guilt-by-association och hoppas på att ni slutar läsa deras sajter. Läs vår istället! Mer pengar till oss!”

KIT gjorde en förlust på 22 miljoner år 2015. Och Politism, som skrev den första artikeln av detta slag, gjorde en förlust på 3,3 miljoner kronor år 2015, i 2016 fick dom 5 miljoner av fackförbund för att slippa gå under.

Ni kanske förstår varför dom måste skrämma bort folk från alternativmedier nu. Ni kanske också förstår varför Expressen börjat låta som Avpixlat. Med halverad vinst har man kvoterat in Anna Dahlberg för att sno trafik från alternativmedier. Allt hon skriver har jag redan läst på Fria Tider. På tal om vilket klarar sig Nyheter Idag och Fria Tider ganska väl, trots att dom inte tar emot statliga bidrag.

Låt oss göra en sak väldigt tydlig: Jag, och andra med mig, skiter fullständigt i vilka islamfientliga och ”rasistiska” saker alternativa medier skriver från tid till tid. Vi skiter också i vare sig de gör misstag ibland, för det gör alla nyhetssidor, och alt-media har ofta anständigheten att rätta sig själva.

Det intressanta för oss är hur dom drar ner byxorna på etablerade medier, och visar hur hårt ni försöker hjärntvätta oss, gång på gång. Den här videon går igenom ett antal fall där media har mörkat lite allt möjligt.

Vi är fullt medvetna om att alternativa medier inte är objektiva väsen, och att de har en agenda. Vi är även medvetna om att etablerad media har en agenda. Och det vi gör, som läsare, är att navigera bland olika agendor och se i vilken gråzon sanningen befinner sig.

En agenda förändrar inte att man ändå kan rapportera sanningar. All media är vinklad. Att vinkla en händelse gör det inte till lögn, det blottar helt enkelt en särskild synvinkel. Det betyder inte att händelsen inte har skett.

Så till exempel, när en artikel fokuserar på etnicitet bryr vi oss inte riktigt om varför den gör det, för det intressantare i sammanhanget är varför ni är så desperata att dölja denna information från oss – gång, på gång, på gång. Ni har inga problem med att peka ut kön på förövare, så varför skulle etnicitet vara mer irrelevant?

Alternativa medier är de enda som granskar mainstreammedier och avslöjar när dessa ljuger. Vilket sker ganska ofta: https://youtu.be/P6VRPhpI5j8

Alternativa medier är en demokratisk kraft, och kommer inte försvinna. Så gör er beredda på att antigen förändras och börja rapportera konsekvensneutralt, eller förlora.Kommentarer

  1. Media försöker förtrycka media. Det är säkert inte ett ny fenomen men ändå.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ann Heberlein hyllar ännu AFA ~ Konvertiter & Intellektuell ohederlighet

Ann Heberlein fortsätter ljuga och vilseleder sin publik

Blatte definition, och hur "Blatte" skiljer sig från "Invandrare"