Timbuktus farbror är en onkel tom

Satan vad komiskt: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article23858397.ab

Då syftar jag inte bara på skadeglädjen i att Timbuktus släkting är en s.k. husblatte i Jasons rasfixerade ögon, men också på att Timbuktu framstår som den mest intoleranta här. Fattar han inte hur dum han låter?

Han säger bokstavligt talat att han lyssnade på sin farbror, hörde honom prata, men inte kunde ta in det han sa. Är du så ointelligent att du inte ens kan förstå hur det där med olika synvinklar fungerar? Inte konstigt att du väljer att se rasism precis överallt, du är uppenbarligen inget större fan av djupare reflektioner.

Den nedlåtande synen han har på sin farbror är vidrig. Seriöst, tycker ni det är så svårt att förstå följande? Här är ett stycke från vad hans farbror sa:
”Jag har röstat på och jobbat för Demokraterna i 42 år. Jag har sett hur illa det har gått för svarta amerikaner under deras ledarskap. Jag har gjort min research. Jag har två mastersexamina. När jag ser statistiken över hur många svarta i USA som är arbetslösa, sitter i fängelse eller som ligger på kyrkogården ser jag hur illa vi farit i det här landet. Vi behöver förändring nu. Inte mer av det samma. Jag vet att Republikanerna motarbetade Obama, men han lyckades inte mobilisera folket och förändra systemet. Det är presidentens roll, hur svårt det än är, att ena och leda landet.”

Vad är det som är så svårt att ta in med detta? Här har vi en vältalig svart man med politisk erfarenhet, och det enda Timbuktu kan tänka är ”DAYUM, THIS NIGGA GOT CONFUSED”

Ovilja pga impulsiv avsky för meningsmotståndare blir till slut den totala oförmågan att kunna förstå. Du är alltså så styrd av dina känslor att du inte ens lyckas använda hjärnan? Alla människor känner av den där impulsiva avskyn för sina meningsmotståndare, men det är inte alla som är smarta nog att sluta ta sig själva på för stort allvar.

Och ”jag ville inte gräla med min farbror om politik” är det första han har att säga om telefonsamtalet de hade. Så hans första tanke när någon inte håller med hans synvinkel är att det ska bli en hetsig shitfest?

Man kan faktiskt föra en konversation utan att gräla, även när det handlar om helt motsatta åsikter. Det är knappast farbrorn som behöver jobba på sin tolerans, det är nollan som utgår ifrån att hans världsbild är självklar.

Det är också intressant hur Timbuktu först nu verkar vara intresserad av att förstå människorna som röstar på rasism. Tänk om han, och PK-nötter likt honom, hade visat samma vilja till förståelse och dialog för SD:s sympatisörer. Men jag antar att dom är lite främlingsfientliga, för dessa tillhör ju inte familjen.

Ni kan läsa hela samtalet dom hade här: http://unvis.it/dn.se/kultur-noje/jason-diakite-plotsligt-sag-jag-farbror-obi-bakom-trump-i-tv-hur-kunde-det-handa/Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ann Heberlein hyllar ännu AFA ~ Konvertiter & Intellektuell ohederlighet

Ann Heberlein fortsätter ljuga och vilseleder sin publik

Milhouse-Moderaterna ~ En saga om Sverige i fyra delar