Kvinna i rullstol gruppvåldtagen på Gotland

Polisen har skickat specialenheter till Gotland för att lugna ner förbannade svenskar, efter att en rullstolsbunden kvinna blev gruppvåldtagen av fem asylsökare. Hon sägs ha "brutit ihop" efter händelsen.

I onsdags demonstrerade cirka 100 personer till stöd för kvinnan och man ska ha marscherat till den ledande gärningsmannens bostad. Enligt en av demonstranterna är hela Gotland i chock och många gråter. Sen dess ska situationen ha eskalerat och nu skickas specialenheter dit.

De fem männen anhölls först men sedan släpptes dom ur häktet på onsdagskvällen, enligt åklagaren håller inte anklagelserna då kvinnan inte gjorde tillräckligt med motstånd. Men det är klart att hon inte gjorde det, hon sitter ju i rullstol. Hon KAN inte göra motstånd.

Målsägarbiträdet säger till Nyheter Idag: "Tyvärr hamnar brottsoffer i ett sämre läge om de inte har gapat, skrikigt, slagit, klöst och bitits. Dels på grund av sitt handikapp är hon inte tillräckligt fysiskt stark och inte tillräckligt mobil för att kunna ta sig därifrån."

Männen själva hävdar att hon ville ha sex med totala främlingar på en toalett i flera timmar. Detta väljer åklagaren att tro på.

Så det borde inte komma som en överraskning att flera boende på Gotland blivit skitförbannade och hotat både åklagaren, utredaren, poliser och själva männen som är inblandade. Förövarna är inte ens kvar på Gotland längre på grund av hotbilden mot dom. Vilket innebär att dom kan våldta på nytt vart dom än beger sig i Sverige.

Men ändå blir etablissemanget överraskade. Dom lägger mer polisresurser på svenskarna som har all rätt i världen att vara arga, än vad dom gör på att hålla våldtäktsmännen inlåsta från samhället. Och nu ser vi en hel drös av debattartiklar i Gotlands tidning om att folk måste lugna ner sig, allas lika värde, och att svenska män våldtar också.

Ett axplock kan finnas nedanför

Den här killen oroar sig för rasism.

Politiker säger att "det krävs kloka medborgare nu".

Den här killen snackar om porrens inflytande.

Polischefen snackar om "hat och okunnighet".

Själv tycker jag det är på tiden att svenskarna blir förbannade och säger emot sina politiker på riktigt. En demonstration är bra. Allting är bättre än att man bara sitter hemma och är frustrerad över internet.

Det enda våra politiker gjort hittills är att spotta vanliga människor i ansiktet. Man snor folkets skattepengar, resultatet av ett livs slit, och använder dom för att bedriva en politik som gynnar alla förutom folket själva. Sen kallar man skattebetalarna rasister för att dom känner sig oroliga över att sjukhusen inte har plats till folk som behöver operationer, att de äldre lever bara snäppet bättre än tiggare, och att badhus & musikfestivaler helt plötsligt blivit osäkra platser för kvinnor.

Varför ska svenska medborgare bete sig bättre än svenska politiker? Att politikerna inte anses vara kriminella är egentligen bara en definitionsfråga. Deras handlingar är åtminstone omoraliska, i den högsta grad.

Det är inte rätt att ta lagen i egna händer. Det är därför politikerna borde lyssna på vanliga människor istället för att behandla dom som skit. Dom har gjort det under alldeles för lång tid nu.

Men det finns också lite goda nyheter, för en gångs skull.


Detta skedde dock innan gruppvåldtäkten. Regeringen utreder just nu att skärpa lagstiftningen kring våldtäkt, större krav på samtycke och en skrivning om grov oaktsamhet ska läggas till. Det finns stor chans att lagändringen går igenom, och den rullstolsbundna kvinnans advokat säger att en sådan lag hade hjälpt till i hennes fall om den redan var gällande. Nu hjälper det tyvärr inte henne i praktiken men det är bra för framtida offer.

Just nu ställer lagen absurda krav på kvinnor som faller offer. Det krävs i princip att man ska slå ner förövaren för att kunna hävda att det var en våldtäkt, man måste göra fysiskt motstånd. Detta trots att den vanligaste reaktionen under ett övergrepp är att bli paralyserad på grund av chock: https://youtu.be/Zzd2fMEWGY8?t=17m17s

Insikten att det värsta alla kan tänka sig håller på att hända, samt rädslan för att bli allvarligt skadad, skapar den reaktionen. Många ger upp direkt och siktar in sig på att bara komma därifrån med livet i behåll.

Män är större och starkare än kvinnor, generellt. Deras kroppar är ett vapen i sig och kvinnor är medvetna om detta. Så att förvänta sig att en rädd kvinna i utsatt situation ska slå en kille på käften, när han inte visar nån respekt för hennes gränser, är ren idioti. Varför skulle hon vilja ge han ursäkt att skada henne ännu mer?

Det är inte konstigt om någon blir paralyserad i en sån situation. I slutändan är det män som har ett särskilt ansvar att vara lyhörda, inte tänka "grattis fitta så länge hon inte börjar vråla skithögt".

Det nya lagförslaget hade tagit större hänsyn till hur verkligheten kring övergrepp ser ut, och speciellt biten om "oaktsamhet" är väldigt viktig. Det innebär att någon kan bli dömd för våldtäkt utan att ha uppsåt. Så som det vart de senaste åren har förövare kunnat komma undan bara genom att hävda "jag trodde att hon ville", även när tjejen sagt nej och det har funnits bevisning. Då har man ansett att uppsåt saknas.

Det är klart att gärningsmannen saknar "uppsåt". Vet man något om våldtäktsmän så är det att dom sällan ser det dom gör som våldtäkt: https://youtu.be/uvUSKkahl3M

De har noll självdistans. Ofta hatar dom våldtäktsmän lika mycket som alla andra, de ser nämligen inte sig själva som våldtäktsmän. Lyckas dom bli dömda så är det bästa svaret dom kan klämma ur sig "det bara blev så", och genomgår dom rehabilitering är det vanligt med självmordsförsök när de inser vad de gjort på riktigt.

Idag blir det för mycket fokus i rättssalen på vad gärningsmannen förstått eller inte. Med oaktsamhetsskrivelse i bilden hade man kunnat fokusera på själva situationen i sig, inte den åtalades syn på sex.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ann Heberlein hyllar ännu AFA ~ Konvertiter & Intellektuell ohederlighet

Ann Heberlein fortsätter ljuga och vilseleder sin publik

Milhouse-Moderaterna ~ En saga om Sverige i fyra delar