Arg Blatte Talar om Rasism

Det är alltid lika provocerande att se genuina uttryck för rasism i min följarbas. Jag snackar inte om folk som uttrycker sig lite slarvigt i stundens hetta, det är bara mänskligt, och det ser man med många oavsett politiskt läger. Man blir sur över något och får det lätt att övergeneralisera.

Men jag snackar inte om det. Jag snackar om de som seriöst vill argumentera att "muslimer" (araber enligt dom) är mer våldsamma på grund av någons slags nedärvd rasessens.

Det blir ett ganska märkligt uttalande när man tänker på hur det vita landet USA har bombat andra länder tillbaks till stenåldern och dödat miljoner i Mellanöstern. Också märkligt när man tänker på hur vita människor gick lös i andra världskriget på ett sätt som borde få ISIS att rodna.

När man avhumaniserar andra för deras illdåd öppnar man upp sig till samma kapacitet för vidrighet själv. Det är människan som är skit. Inte etniciteten. I människans natur ligger alla verktyg nödvändiga för att begå de mest fruktansvärda av handlingar.

Bara ta en sådan sak som att vår empatigrad beror på hur mycket vi kan känna igen oss i andra. Är någon tillräckligt annorlunda från oss själva så bryr vi oss inte, helt enkelt. Vi är ett lättmanipulerat skitdjur bestrött av defekter som de flesta av oss aldrig ens bryr sig om att identifiera, erkänna och övervinna.

Att då försöka reducera livets alla komplexa frågor till biologi och ursprung blir bara en patetisk självförsvarsmekanism för dessa alt-right "vita nationalister". Riktiga rasister vill definiera livets största synd som en sådan de inte kan riskera att begå själva. Det är feghet maskerat som arrogans. Om den största synden i livet är att bete sig åt som en svart person så är du säker bara genom att vara en vit man. Lockelsen är enkelheten som erbjuds, vetskapen att så länge du inte är mörkare till hyn så är du lite bättre än alla andra.

Dessa människor bryr sig inte om goda idéer. Allt de bryr sig om är utseende. Det är vad rasister gör. De dömer inte en individ enligt deras handlingar. Äkta rasism strider mot allt vad det innebär att vara människa. En intelligent varelse med kapaciteten att reflektera. Och vad denna kapacitet innebär är att du kan titta på ditt tidigare beteende och övertygelser, och välja att ändra dessa utifrån nya bevis och upplevelser som uppstår.

Rasism vill hävda motsatsen. Att din moral, karaktär och värderingar sattes i sten innan du ens föddes, och att biologisk slump avgör vem som är bäst. Det är höjden av intellektuell ytlighet. Det strider mot idéer som individualitet, frihet och personligt ansvar. Om allt är förutbestämt av biologi så finns det ingen sådan sak som fri vilja. Detta är i princip en ny religion: "Fuck kunskap, jag tänker köra på det som får mig att må bättre. Jag har ett ego att vårda om."

Och det dom gör är att definiera våld för att gynna sina egna korkade idéer, och dess tillhörande förenklade världsbild. Tydligen räknas det inte som våld att bomba länder till stenåldern, så länge den som gav ordern bär en kostym. Varför ska inte imperialism räknas som barbari? Det är inte intelligent beteende att bortse från våld som utförs av ens egna ras för att det ska passa ens politiska ideologi.

När jag snackar om överrepresentation så gör jag just det - jag snackar om statistiken som visar att en viss grupp gör lite mer av något än vad som är vanligt. Jag gör detta så att man på långt sikt ska kunna fixa problemet, inte för att ett gäng vita nollor ska kunna må bättre om sina misslyckade liv. Jag gör heller aldrig uttalanden om en folkgrupp som helhet.

Jag är inte som du.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ann Heberlein hyllar ännu AFA ~ Konvertiter & Intellektuell ohederlighet

Ann Heberlein fortsätter ljuga och vilseleder sin publik

Milhouse-Moderaterna ~ En saga om Sverige i fyra delar