Svensk stand-up genomsyras av politiskt korrekt mjäkighet

I andra länder består komikerbranschen av provokatörer som talar fritt om allt, det blir ofta grovt och dom fattar att syftet med komedi är att folk skrattar.

Men i Sverige kan du bara lyckas stort om du ser till att inkludera järnrörsskandalen i varannan show (Läs: Betnér) eller drar harmlösa skämt som inte möjligtvis skulle kunna provocera någon. Det är inte så att provokatörerna inte existerar i Sverige. Det gör dom, och får komma till tals lite i den här artikeln

Problemet är snarare hur dom behandlas jämfört med komikerna som anser att stand-up ska vara en plattform för godhetskrigande. Det är väldigt svårt att lyckas som komiker i Sverige ifall man inte är uttalat PK-vänster.

Kolla bara listan på humorskandaler längst ner i artikeln, att skämt ens blir "skandaler" säger ju allt. Ståuppkomiken är det område där samhällets normer vanligtvis brukar vändas upp och ner. Stand-up är en situation där alla parter inblandade förstår att det som sägs är skämt och inte ska tas på för stort allvar. Ändå lyckas moralpaniken råda, vilket visar hur torra och fega svenskar är. 

Så fatta vad glad jag blev när jag upptäckte den här killen, som numera är min favoritkomiker i Sverige. Aron Flam har dock svårt att slå igenom. Det råder lite berörningsskräck gällande honom.

Det är en märklig situation han befinner sig i. Å ena sidan är han rasifierad jude och utsatt minoritet. Å andra sidan är han liberal och drar skämt om att vilja suga kuk som barn. (Men det sistnämnda borde ju kulturmarxisterna älska med tanke på hur progressivt det är)

Till TV-dags säger han: ”Jag har verkligen försökt få lite uppmärksamhet från PK-media, men enligt nationell.nu kontrolleras de av judarna, så det är verkligen konstigt att just jag inte fått nån uppmärksamhet. De enda som verkar bry sig om mig är nazisterna, avslutar Aron med en tung suck.”

Jag har sett föreställningen ifråga, och den var väl värd 25 kronor: https://vimeo.com/ondemand/ensvenskfientligafton

Speciellt med tanke på att han är en kämpande artist, det är alltid synd att se någon med substans inte få den paycheck de förtjänar. Jag har visat showen för ett flertal personer jag känner, inklusive en Sverigedemokrat, och alla tyckte den var rolig.

Må kännas drygt att behöva registrera sig för en sådan sak, men sålänge man kan stava till sitt namn och sin mail-adress och hitta på ett lösenord så tar det inte längre tid än att skriva en kommentar på Facebook.

För den som inte är ett tillräckligt stort fan att stödja honom ekonomiskt finns det en del gratismaterial på nätet, bland annat här och här. Det senare klippet fick mig att vråla av skratt ett antal gånger. Hans rant om övervakningssamhället är även ganska klockren: https://youtu.be/TYR3Xiy0XTo

Det är för övrigt märkligt att folk inte bryr sig mer om den frågan, speciellt med tanke på hur upprörda många blev när Researchgruppen och Aftonbladet hängde ut vanliga människor på grund av fula tankar. Det handlar inte om att ha rent mjöl i påsen. Det handlar om hur dom som har makten väljer att framställa dig.

Och i Sverige räcker det med att någon använder ordet neger för att vi ska framställa dom som rasist.

Kommentarer

  1. Troligtvis kan man inte skämta om vissa saker därför att komikern och alla andra svenskar egentligen tycker så. Om man säger
    "jaja, jag måste ju säga en del saker för att få behålla jobbet men ärligt talat, vem vill bo bland araber" eller ett skämt som går ut på ungefär det. Så riskerar man ju att publiken bara blir tyst och nickar instämmande inombords. Hyckleri kräver att sanningen ej nämns.

    Och nej, kommer ej mr cool. För hela poängen är inte vad som sägs utan vem som säger det. Att en man som ej har svensk identitet kan bryta mot svenska normer är inte konstigt. Det intressanta är om en svensk kan göra det.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ann Heberlein hyllar ännu AFA ~ Konvertiter & Intellektuell ohederlighet

Ann Heberlein fortsätter ljuga och vilseleder sin publik

Milhouse-Moderaterna ~ En saga om Sverige i fyra delar