Sjukvården som dödar
Daniel hade varit FN-soldat i ett land långt borta, och det han upplevt där lämnade honom inte i fred. Ingen medicin läkarna skrev ut hjälpte. Men Daniel fann att cannabis lindrade hans ångest och depressioner. Han orkade börja arbeta och kunde leva med sin familj igen.

Daniel började odla, men polisen kom på honom. Efter domen sa dom till han att börja med tabletterna igen, som fortfarande inte hjälpte. Han ökade dosen ytterligare och råkade en dag ta en överdos och dog.

Han dog.

Och det här är ingen unik situation. Lagliga droger dödar fler än olagliga droger, både i Australien och USA. Det finns inte mycket anledning att tro att situationen skulle vara drastiskt annorlunda i Sverige. Jag tänker på en av mina närmaste vänner, som aldrig haft några problem med droger - förrän han träffade en läkare.

Innan dess jobbade han hårt och var absolut ingen missbrukare. Han kunde röka cannabis någon gång ibland i festsammanhang. Inget mer. Sen träffade han en läkare för sina sömnproblem. Det första läkaren gjorde var att skriva ut benzo, och ett år senare är min vän sjukskriven för att han fick en psykisk krasch när han slutade ta pillrena han blivit beroende av.

Metadon går bra, outhärdlig smärta går bra, en överdos av lugnande tabletter är till och med fullt laglig. Men lindrar du dina plågor med cannabis ska du straffas. Även om du lider av konstant smärta och sitter i rullstol.

Flera av läkemedlen som används inom vården är narkotikaklassade, men är okej att använda ifall man har recept. Varför skulle samma inte kunna gälla cannabis? Ni är inte emot droger. Ni tror redan på att man ska knarka ner folk som har problem. Ni ger dom bara inte rätt knark.

Det finns ingen logik i detta, och det måste vi faktiskt göra något åt.  En sak du kan göra är att sluta vara rädd för hur folk ska stämpla dig, dela den här artikeln och starta ett samtal med de i din omgivning.

Det är inte troligt att politikerna kommer lyfta den här frågan, på grund av beröringsskräck. Dom är rädda att förlora röster, helt enkelt. Så därför kommer allting börja med att vi - folket - gör det, och visar att vi vill se en förändring.

Den här videon är full av exempel på människor som fått hjälp av cannabis med sina fruktansvärda åkommor, när ingenting annat läkarna erbjöd fungerade. Kolla videobeskrivningen för källor som du kan använda dig av om du vill bevisa en poäng.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ann Heberlein hyllar ännu AFA ~ Konvertiter & Intellektuell ohederlighet

Socialdemokraternas rasistiska historia

Ann Heberlein fortsätter ljuga och vilseleder sin publik