Vad får åsiktskorridoren för resultat i samhället?

Sverige är det land som haft flest högerextrema mordhändelser per capita i hela Västeuropa under de senaste 25 åren. Förklaringen, enligt forskare, ligger i det Svenska debattklimatet och åsiktskorridoren: http://www.svd.se/sverige-har-mest-hogerextremt-vald/om/sverige

”Vi har registrerat att de som diskuterar integrationsproblem och utanförskap stigmatiseras i den svenska debatten. Det kan bidra till att invandringsmotstånd radikaliseras.”

Med andra ord: De etablerade partierna med 87% av rösterna ihop med skitsajter som Aftonbladet, Expressen, Inte Rasist Men, och efterblivna slogans som ”vi gillar olika” (som egentligen betyder ”inget olika tolereras”) är troligtvis den största bidragande orsaken till ökad rasism och hatbrott.

Stigmatiseringen av de som ifrågasatt asylpolitiken har troligtvis triggat långt fler att bli radikala i sina åsikter om invandring än vad SD själva någonsin hade lyckats åstadkomma.

Att under flera år försöka diskutera med PK-eliten på ett civiliserat och demokratiskt vis, endast för att få skit tillbaka och bli karaktärsmördad av dessa – Ja tro fan att folk kanske tröttnar till slut? Man blir bara mer och mer förbannad när ingen ger en så pass lite grundläggande respekt att ens bemöta dina argument.

Kolla bara på den här snubben som brukade vara nazist och säger att om någon hade vågat bemöta hans åsikter hade han lämnat miljön snabbare: http://bit.ly/1RDWxA8 

De enda som ville diskutera hans idéer var andra nazister. Vad tror du händer då? Man växer upp i en åsiktsbubbla där man aldrig får nya perspektiv, och då är det klart man stannar kvar där.


Kommentarer

  1. Ifall du inte läst ett par mejl till Karl-Olov Arnstberg så passa på att göra det. Filosofi brukar i allmänhet ge mig svårartad migrän men här finns lite som jag inte håller för otroligt. En (del?)förklaring bättre än andra jag hört.

    https://morklaggning.wordpress.com/2015/11/09/det-postmoderna-folket/

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ann Heberlein hyllar ännu AFA ~ Konvertiter & Intellektuell ohederlighet

Ann Heberlein fortsätter ljuga och vilseleder sin publik

Blatte definition, och hur "Blatte" skiljer sig från "Invandrare"