Hur radikal Islam spred sig över världen

Har ni sett hur Iran såg ut på 70-talet? Kvinnor i kjolar som är klädda västerländskt.


Idag har till och med deras kvinnliga fotbollslag slöja på sig.
Mellanöstern var ganska sekulärt en gång i tiden. 1958 skrattade muslimer åt idén att införa slöja, Iran var muslimskt även på 70-talet och det hindrade inte landet från att vara progressivt och sekulärt. Vändningen som kom handlar om något helt annat. Att det ser ut som det gör idag hjälpte USA till med.

Presidenten Ronald Reagan syftade på Bin Ladin och hans mujahideen som "en inspiration till friheten" när han utnyttjade dom mot Soviet på 80-talet. Kolla 8:49 i videon, och hur den brittiska tidningen intervjuar Bin Ladin som om han vore en frihetskämpe: https://www.youtube.com/watch?v=AmbkoiI5IYg

Samma människor västvärlden slåss mot idag har dom en gång i tiden finansierat. Jag rekommenderar hela videon till den som vill lära sig hur radikal Islam fick hjälp att sprida sig över världen. Den förklarar utmärkt hur Saudiarabien och USA är de största bovarna i dramat när det gäller ISIS.

Detta måste man förstå, och etablera bland allmänheten, innan man kan göra något åt militant jihadism på riktigt. Att döda ISIS och förbjuda rekrytering kanske löser problemet kortsiktigt, men inte långsiktigt, då systemen som skapar jihadister kommer finnas kvar även efter ISIS försvunnit. Läs gärna även berättelsen om när Väst valde olja framför västerländsk demokrati. På Engelska här.

Aje Carlbom, docent i socialantropologi och något av en expert på islamism, har skrivit om hur Saudiarabien verkat globalt sedan 1970-talet för att sprida sin radikala tolkning av Islam, vilket är wahhabismen. Detta gör dom via att finansiera moskébyggen över hela världen och sedan skicka sina präster dit för att radikalisera den muslimska befolkningen.

Vilket skulle förklara varför Göteborg har fler IS-jihadister per capita än vad hela USA har, och enligt uppgifter styr wahhabister de största moskéerna i Sverige. Den saudiska missionen organiseras av Muslim World League (MWL), en av världens största NGO:s med 30-talet kontor på fem kontinenter. Den senaste svenska koranöversättningen, Koranens budskap, finansierades delvis med hjälp av saudiskt kapital.

Troligtvis är detta största anledningen till radikaliseringen som sker i Svenska förorter, men ändå hör man inte talas om det alls i massmedia. Möjligtvis för att Saudiarabien mutar utländska medier för att tala positivt om dom. Det skulle inte förvåna mig om Sveriges medier är på den listan också.


I vilket fall som helst är det vi vanliga medborgare som får ta skiten för eliternas maktspel mot varandra.Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ann Heberlein hyllar ännu AFA ~ Konvertiter & Intellektuell ohederlighet

Ann Heberlein fortsätter ljuga och vilseleder sin publik

Milhouse-Moderaterna ~ En saga om Sverige i fyra delar