"FriaTider är inte en pålitlig sida"

Det här är årets skandal och massmedia ägnar knappt någon uppmärksamhet åt det.

Två afrikanska elever på Grönkullaskolan i Alvesta trakasserade andra elever sexuellt. Pappan till en av flickorna försökte förtvivlat få skolledningen att göra något åt situationen men när han pratade med rektorn möttes han av resonemanget: "Barn är barn och pojkar är ju pojkar, de drivs av sin nyfikenhet och det händer mycket i kroppen."

Till slut blev en elev våldtagen i busken på skolgården av den ene pojken. Föräldrarna kände inte till detta. Dom fick inte veta något varken från skolan eller kommunen. De enda tidningar som valde att rapportera om det som en märkvärdig händelse är Smålandsposten och FriaTider, speciellt FriaTider.

När det blev känt ringde en orolig förälder till rektorn och sa att han tänkte låta sin dotter stanna hemma tills pojkarna har flyttats. Då påminde rektorn honom om att "det faktiskt råder skolplikt" och att han inte får göra så. Hon var helt likgiltig och oförstående inför förälderns oro. Ledningen beslutade att låta gärningsmännen gå kvar på skolan.

Föräldrarna till flickorna som hade ofredats sexuellt fick ingen hjälp av kommunen och vände sig därför till Sverigedemokraterna:
– De är helt desperata och skriker på hjälp. De får ingen hjälp från politikerna alls så de har vänt sig till mig. Vad jag förstår från föräldrarna så är det ju helt absurt, att de inte tar tag i det här, säger Benny Lundh Johansson (SD) till FriaTider.

Han säger även att när han tog upp det i kommunfullmäktige möttes han i stort sett av hånflin från de andra politikerna. Kommunstyrelsens ordförande Per Ribacke (S) hävdade att han inte kände till händelsen, trots att det på en presskonferens kom fram att skolledningen blev varse om incidenten den 23e oktober.

Hur är det möjligt att politikerna som sitter i kommunen där detta har hänt inte ens känner till det?

Lars-Olof Petersson (S) som är utbildningsnämndens ordförande kände inte till händelsen heller. En politiker i arbetsutskottet samt en annan i utbildningsnämnden hade heller inte hört talas om det. Det är Bennys uppfattning att toppskiktet i kommunen försökte mörka händelsen.

Efter FriaTiders granskning bestämde sig skolledningen för att flytta de två gärningsmännen som är elever på skolan. Många föräldrar som har barn på skolan blev upprörda över att dom fick veta sanningen via FriaTider och sociala medier.

Efter våldtäkten krossades 24 fönsterrutor på Grönkullaskolan. Enligt polisen är det inte säkert att dessa incidenter har någon koppling. Här kommer det absurda: Chefen för utbildningsförvaltningen berättade att skolans rektorer fick ta emot hot efter FriaTiders granskning. Hon berättar hur dom är tagna ur tjänst och får företagshälsovård. Sveriges Radios första fråga under presskonferensen löd: "Hur mår rektorerna?"

SR har lagt mest fokus på att skolan fått krossade rutor. Inte att kvinnliga elever blivit utsatta för sexuella övergrepp och våldtäkt. Varför pratas det inte om den största anledningen till att folk håller barnen hemma?

Här är mina frågor till massmedia:

1. Rektorerna på den invandrartäta skolan i Alvesta kommun ingrep inte när svenska flickor blev sexuellt trakasserade. Detta ledde till att en av flickorna blev våldtagen. Hur många tjejers trygghet ska behöva uppoffras för den politiska korrekthetens skull?

2. Ska föräldrar till barn som utsatts för sexuella övergrepp behöva vända sig till Sverigedemokraterna för att få något gehör i samhället? Varför förvånas ni över att SD bara växer?

3. Ska föräldrar till barn som utsatts för sexuella övergrepp behöva förlita sig på ”rasistiska hatsajter” som FriaTider för att få veta vad som pågår på deras barns skola?

4. Är kommunens rykte som antirasister viktigare än barnens trygghet?

5. Vad är det för slags samhälle ni bidrar till genom att undvika obekväma frågor?

Det var allt.


Källor: http://www.smp.se/vaxjo/24-krossade-rutor-pa-gronkullaskolan/
- http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21730381.ab
- http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21727113.ab
- http://www.expressen.se/kvallsposten/misstankt-valdtakt-pa-skolgard-i-alvesta/
- http://unvis.it/www.smp.se/alvesta/foraldrar-oroliga-efter-overgrepp-pa-skolgard/
- http://www.friatider.se/skola-st-ngd-efter-fria-tiders-granskning
- http://www.friatider.se/h-nflin-p-kommunen-n-r-sd-tog-upp-skolv-ldt-kten
- http://www.friatider.se/rektorn-bortf-rklarade-tafsningarna-pojkar-r-pojkar-sen-v-ldtog-ali-sin-klasskamrat-p-skolg-rden
- http://www.friatider.se/nu-flyr-f-r-ldrarna-fr-n-gr-nkullaskolan

Publiceringsdatumen är inte i ordning, gammelmedier är listade först. Om man skulle lista efter datum så är Smålandsposten och Expressen först med nyheten, direkt följda av FriaTider. SMP gjorde dock sin artikel "plus-medlemmar endast" och Expressen tryckte bara upp en sketen liten notis som inte ens behandlar händelsen som en nyhet, och som heller inte tar upp de suspekta aspekterna kring kommunens/skolans agerande.

FriaTider är den enda sidan som valde att behandla våldtäkten som en märkvärdig händelse. Ovanför i källförteckningen ser du Aftonbladets rapporter och därav den påtagliga skillnaden. Dom intervjuade knappast den Sverigedemokratiska lokalpolitikern i Alvesta som var ensam om att ta upp incidenten i kommunen, eller upprörda föräldrar som haft med den biträdande rektorn att göra.

Nu har du beviset för att FriaTider är en minst lika trovärdig källa som någon annat i massmedia. Varför skulle massmedia annars ta efter dom och börja rapportera om samma händelse? Det är bara att kolla igenom publiceringsdatumet för artiklarna i källförteckningen längst ner i min status.

Den som väljer att blunda för sanningen bara för att dom inte gillar leverantören är en bidragande orsak till att samhället är åt helvete, och att SD kommer bli större än Socialdemokraterna i valet 2018.

Kommentarer

  1. Vilket jävla stohej det hade blivit om vita svenska män våldtog afrikanska kvinnor.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ann Heberlein hyllar ännu AFA ~ Konvertiter & Intellektuell ohederlighet

Ann Heberlein fortsätter ljuga och vilseleder sin publik

Blatte definition, och hur "Blatte" skiljer sig från "Invandrare"