Mina tankar kring mångkultur

Vissa anser att mångkultur är det samhälle Sverige har varit i hundratals år hittills, där man helt enkelt har anammat de utländska kulturella aspekter som fungerar ihop med Svensk kultur. Men detta är inte mångkultur enligt mig. Detta är bara vad som händer i verkligheten: kulturer utvecklas med tiden. Detta har inget namn, det är naturligt, och detta är inget folket ens behöver diskutera med varandra om för om något funkar så funkar det.

Mångkultur, däremot, är påtvingad och forcerat. Det är när man måste dedikera ett helt avsnitt av SVT Debatt till att prata om könssegregerade badhus för att "vissa invandrare vill ju ha det." Mångkultur är när politikerna bestämmer att alla kulturer är lika värda och ingen ska behöva anpassa sig när dom flyttar till ett annat land, för "alla kulturer ska leva sida vid sida". Detta är motsatsen till folkets vilja. De flesta människor i Sverige anser att man ska ta seden dit man kommer.

Men egentligen bryr jag mig inte jättemycket om definitionsmässig assimilering. Jag skiter fullständigt i vilken kulturell tillhörighet någon anser sig ha, det viktiga är att dom lever enligt de värderingar vi kollektivt värderar här i Sverige. Det vill säga att man värnar om det sekulära icke-religiösa samhället, inte försöker tvinga sin religion in där den inte hör hemma, inte tror på barnaga som en uppfostringsmetod, och så vidare, så vidare.

Man kan behålla sin kulturella identitet men ändå funka bra i det Svenska samhället. Problemet är när vissa anser att förtryckande element är en del av deras kultur. Det finns t.ex. vissa kurder som äcklas av hedersvåld medans andra kurder tycker att det är rätt. Jag tycker att vi ska ge tolkningsföreträde till den förstnämnda gruppen, och hjälpa dom att utveckla sin kultur till det bättre för alla.

För det är en sak som PK-människorna gärna glömmer: Det finns utlänningar som älskar sin kultur, men samtidigt inser att den inte är felfri, och vill utveckla den. Vi borde inte svika dessa.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ann Heberlein hyllar ännu AFA ~ Konvertiter & Intellektuell ohederlighet

Socialdemokraternas rasistiska historia

Ann Heberlein fortsätter ljuga och vilseleder sin publik