Islam i Sverige

”Slaget om muslimerna” är en dokumentär som SVT släppte 2009. Den beskriver hur islamisterna i Sverige får sekulära muslimer att bli radikala och hur de fyra största muslimska organisationerna egentligen är smygislamister. Förvånansvärt ärlig, nyanserad och problematiserande på ett ansvarsfullt sätt. Den handlar om islamisering men utan att dra alla muslimer över en kam.

Man förklarar pedagogiskt vad islamister är, hur dom skiljer sig från vanliga muslimer, och problematiken i att de radikala lyfts fram som representanter i den offentliga debatten. Vi får även se hur både Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt beblandat sig med islamister.

Efteråt kommer du se på verkligheten med nya ögon. Helt plötsligt kommer du förstå obehaget i att massmedia låter organisationer som Sveriges Unga Muslimer och Islamiska Förbundet skriva debattartiklar och ta ställning i muslimska frågor. Du kommer förstå hur genomsyrad politikerklungan och journalistkåren är av naivitet och okunnighet kring Islam.

Klicka här för att se dokumentären

Dela gärna. Det här borde vara allmänbildning i skolan för alla som vill få perspektiv på Islam i Sverige.

Trots att Islamiska Förbundet pekas ut som en islamist-organisation tillåts dess nuvarande ordförande, Omar Mustafa, än idag representera muslimer i media: http://www.expressen.se/nyheter/har-gillar-omar-mustafa-extremisterna/

”Det paradoxala med den islamistiska ideologins etablering är att ideologin blir mer framgångsrik för varje dåd som utförs av militanta grupper. För att stå emot de radikala söker regeringen dialogpartners, och då hamnar man ofta hos icke-våldsamma islamister.”


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ann Heberlein hyllar ännu AFA ~ Konvertiter & Intellektuell ohederlighet

Ann Heberlein fortsätter ljuga och vilseleder sin publik

Milhouse-Moderaterna ~ En saga om Sverige i fyra delar