Avkriminalisera alla droger

Syftet med kriget mot droger är inte att bekämpa missbruk av droger. Det är att stoppa drogbruk över huvud taget. Alla förbjudna substanser ska samlas ihop och brännas bort från planetens yta. Det är syftet med vår nuvarande lagstiftning.

Med det i åtanke blir det ganska absurt att läsa hur till och med djur använder droger: http://boingboing.net/2015/01/20/why-animals-eat-psychoactive-p.html

En forskare vid namn Ronald K. Siegel, som har vart konsult åt WHO och flera presidenter, har studerat flera olika sorters djur och funnit ett beteende som är mer regel än undantag: Djur gillar att bli höga. Flera exempel ges i texten, om ni vill läsa. Själv tycker jag det bekräftar min tes om att det är helt naturligt att knarka. Vi människor räknas också som djur.

Det är naturligt att vilja fly verkligheten en kort stund. Det är därför man kollar på film, eller läser en bok, eller dricker alkohol, eller tar LSD - motivationen är alltid densamma: Man vill uppleva något utöver det vanliga. När man ser på film upplever man en vardag som inte är ens egen, det är däri lockelsen ligger.

Vare sig du är nykterist eller inte så flyr du verkligheten på olika sätt. Alla väljer sin egen metod som passar dom bäst. Det finns inget att "förstå" med varför människor väljer att knarka, förutom att folk är olika. Det finns folk som hoppar fallskärm. Detta är långt mycket farligare än att röka en joint, men ändå är det inte olagligt.

Endast 10 procent av brukare har ett missbruk. Resterande 90% som använder en drog får inga problem. Siffran kommer från UNODC och dom flesta kommer vägra att ta åt sig av den, även att det är fakta, för dom har blivit tränade att tänka på ett visst sätt kring droger.

Det enda man får se i offentligheten är offrena. De 90% av drogbrukare som lever funktionella liv får man varken se eller höra. Och det är självklart, för vem skulle vilja prata om det högt? Då får man en pundarstämpel, trots att man inte är en missbrukare. Blir av med sitt jobb, trots att man klarar av sitt jobb. Och blir straffad för brott, trots att man inte har skadat någon annan. Lagstiftningen håller igång de självaste ”destruktiva effekter av droger” som den säger sig vilja motverka.

Det finns en anledning till varför World Health Organisation, FN's organ för global folkhälsa, stödjer avkriminalisering: http://www.huffingtonpost.com/2014/07/23/who-drug-decriminalization_n_5606609.html
Organisationens syfte är att alla människor ska uppnå en så god hälsa som möjligt. Detta går ihop med avkriminalisering. Portugal är ett lysande exempel på detta.

* Om någon tar droger, men inte får sitt liv påverkat negativt av bruket, så finns det inget problem. Och därför finns det heller ingen anledning att straffa personen enbart för att dom varit berusade.

* Om någon tar droger, och utvecklar missbruk, så behöver dom vård. Inte straff.

* Om någon tar droger, och utvecklar missbruk samt begår brott, då förtjänar dom ett straff. Samt vård under strafftiden.

Men om man inte begår ett brott under sitt rus så finns det ingen anledning att straffa personen, för om personen bara är hög så finns det inget brott. Lagen borde finnas till för att skydda människor, inte för att utsätta människor. Det är lätt att säga att droger är dåliga. Men drogförbudet är ännu värre.

Människor använder droger för att dom får ut nått bra av det: En rolig kväll ute, att kunna sova gott en natt, eller insikter om sig själva dom inte kunde nå på egen hand. För många så gör det deras liv bättre. Det är därför man väljer det. Dessa människor behöver inte bli hindrade från att skada sig själva, för dom skadar inte sig själva.

Och snälla, missta inte ”avkriminalisering” för ”legalisering”. Googla de olika begreppen om du inte förstår skillnaden. Det ena handlar om medmänsklighet, det andra handlar om kommersialisering.Kommentarer

  1. Kan du skriva den exakta källan om 10% är missbrukare?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Läs igenom den första länken jag erbjuder.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ann Heberlein hyllar ännu AFA ~ Konvertiter & Intellektuell ohederlighet

Ann Heberlein fortsätter ljuga och vilseleder sin publik

Blatte definition, och hur "Blatte" skiljer sig från "Invandrare"