Är invandrare efterblivna? Det där med krav, ideal och Pride Järva

Man märker vilka lögnaktiga svin Sveriges massmedia är. Dom beskriver Jan Sjunnesson som ”homofob” trots att killen har gått i flera pride-tåg genom åren och även undervisat i queer-teori. Här är en intervju med honom om Pride Järva där man får höra hans sida av historien och det är rätt intressant: https://www.youtube.com/watch?v=ZYAM2sJX_7I

Han berättar hur han tog kontakt med RFSL en månad innan paraden och frågade om dom själva ville anordna den, men INGEN var intresserad av att låta tåget gå genom förorterna. Trots att en invandrare i organisationen Homan, som arbetar med utländska HBTQ-individer, tyckte det var en bra idé och gav sitt stöd. Sjunnesson försökte alltså påverka den goda rosa vänstern att själva anordna paraden så att han inte behövde göra det.

Sen när han inte får ett val och tvingas att själv anordna paraden, så stirrar dom sig blinda på att Sjunnesson tillhör SD. Dom borde vara glad att en SDare vill påverka sin politiska rörelse i en mer HBTQ-vänlig riktning, särskilt med tanke på att SD är större än vad Vänsterpartiet, MP eller FI någonsin kommer att bli - och troligtvis blir största parti nästa val.

Men istället gnäller dom på att SD "inte är HBTQ-vänliga". Låter inte detta ungefär som en bortskämd unge som skiter på sig för att han inte kan få allting på en och samma gång?

Detta är något väldigt klokt Sjunnesson hade att säga i sin intervju:
”Sättet som utländska kvinnor, utländska HBTQ-personer och judar behandlas i Sverige är ett test på äkta tolerans. Ett test för att se om vi har grundläggande demokratiska fri- och- rättigheter. Gå in i en förort och prata om Israel, ta på dig en kippa, prata om HBTQ-rättigheter, prata om kvinnors rätt att inte begränsas av religion – testa hela tiden: Fungerar detta i utanförskapsområdena? Är detta en del av Sverige eller inte?”

Allt det där är grundläggande delar av vad Sverige handlar om: Jämställdhet. Mänskliga rättigheter. Humanism. Tolerans under ansvar. Så om svaret på den där frågan är "Nej" så är det där man ska arbeta mest med att främja demokratin.

Om svaret på den där frågan är "Nej" så är det tydligt just hur pass mycket förorterna inte är en del av övriga samhället, och varför: För att man inte ställer samma krav på invandrare som man gör på etniska svenskar.


Kommentarer

  1. Vi har större problem i samhället än rasism. Tycker det blir lite lustigt när antirasister allierar sig med de värsta homofober, rasister och antisemiter som finns bara för att få demonstrera mot SD för islamister är mycket rasistiska när man börjar lyssna på dem och homofob är nog bara förnamnet.
    Varför anordnade inte antirasisterna ett eget Pride Järva.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ann Heberlein hyllar ännu AFA ~ Konvertiter & Intellektuell ohederlighet

Ann Heberlein fortsätter ljuga och vilseleder sin publik

Milhouse-Moderaterna ~ En saga om Sverige i fyra delar