Visst gullas det med vänsterpolitiker i media?

http://www.ltz.se/jamtland/krokom/kjell-albin-visst-gullas-det-med-kommunistiska-politiker

Kjell Albin är en svensk journalist och författare. 1983 blev han chef för kulturredaktionen vid Sveriges Radio, åren 1987–2004 gjorde han sig allmänt känd som utrikeskorrespondent, och 1998–2000 var han programledare för morgonprogrammen i Sveriges Radio P1. Med andra ord: snubben har sett insidan av maskinen, och detta är vad han har att säga:

- Vad tycker du om debattklimatet i Sverige?

- Fruktansvärt alltså. Det är faktiskt en av anledningarna till att jag inte flyttar hem på heltid. Eftersom det verkar finnas en nolervikare bakom varenda stubbe. Så fort som någon inte har den där korridoråsikten så sätts stämpeln fascist i pannan på den personen. Det är ett väldigt intolerant klimat i dag i Sverige. Jag vet inte hur vi ska ta oss ur det. Men jag tror att vi skulle ta oss en bra bit på väg om Nolervik inte bara greppade efter de där mest populistiska slagorden.

- Hur ser du på kollegor, journalister, som kollektiv? Kent Asp har gjort en undersökning för ett par år sedan. Den kritiseras från en del håll. Bland annat (SVT:s) Mats Knutsson. I korthet kan man säga att (undersökningen visar) att journalister har vänster- och miljöpartistiska sympatier (i högre grad än övriga svenskar).

– Så är det ju. Länge var ju vänsterpartiet och kommunisterna i dominerande ställning. Men sen så har ju miljöpartisterna tagit över vilket syns. Det är väldigt sällan som en intervjuad miljöpartist i Knutssons kanal (SVT) får en kritisk följdfråga. Visst gullas det med kommunistiska politiker, vänsterpolitiker och miljöpartister. De kommer lindrigare undan i hela den granskning som sker och ska ske av politiker än andra partier.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ann Heberlein hyllar ännu AFA ~ Konvertiter & Intellektuell ohederlighet

Socialdemokraternas rasistiska historia

Ann Heberlein fortsätter ljuga och vilseleder sin publik