FriaTider känns ju ganska jävla oseriösa när dom vägrar hjälpa till i ett reportage om Researchgruppen

Nyhetsmagasinet Fokus tänkte granska Researchgruppen, men ångrade sig för att chefredaktören på FriaTider avslöjade att en journalist som jobbade med reportaget hade hört av sig till FriaTider för hjälp. Ni kan läsa mailkonversationen här: http://www.friatider.se/blogg/om-fria-tiders-arbete

Personligen så blir jag bara irriterad och jag tycker det är jävligt illa av FriaTider att inte samarbeta med PK-journalisterna. Hur ofta händer det att en respekterad mainstream-tidning vill göra ett reportage om vänsterextremism?

Det absolut viktigaste som finns i den här situationen är samhällets utveckling och att informationen når ut till allmänheten. Men nu har man alltså förhindrat att befolkningen blir upplysta om vilka slags människor Expressen och Aftonbladet samarbetar med, och detta enbart på grund av sitt jävla ego?

Vem fan bryr sig om vem det är som får credit? Vem bryr sig om vem det är som får betalt? Det viktigaste är resultatet för landets framtid och det är så otroligt småsint att inte vilja hjälpa till i den här situationen.

Här är chefredaktörens försvar: "Nackdelen är att en kritisk granskning av Researchgruppen uteblir, om än i en papperspublikation med begränsad upplaga. Fördelen är att människor ser att Fokus och liknande tidningar helt och hållet jobbar på extremvänsterns villkor. Låter man Fokus och andra vänsterorgan bygga legitimitet genom att en gång per decennium publicera något "lagom" kritiskt om de mest kriminella vänstergrupperna så kan det i förlängningen leda till att människor tror att de är oberoende och konsekvensneutala. Men idag har Fokus och Anna Körnung tvingats erkänna att de helt och hållet kontrolleras av extremvänstern. Det är bra."

Och det där är rent skitsnack. Det är ingen som köper att SVT är en oberoende media enbart för att Uppdrag Granskning gjorde ett avsnitt om extremvänstern, så det hade knappast gjort hela vänstermedia "legitima" att hjälpa Fokus med artikeln.

Det enda som har hänt här är att en nättidning har vägrat att hjälpa till med ett viktigt reportage för att dom hyser agg mot vänstern. Det är endast trångsynt och destruktivt. Vad tjänar vi, folket, på en sådan gängmentalitet?

För den delen hade det gjort mycket för FriaTiders legitimitet ifall en mainstream-PK-tidning gick ut med samma uppgifter som FriaTider har publicerat om Researchgruppen, och därmed bekräfta att dom uppgifterna faktiskt stämmer då många avfärdar FriaTider för att vara en rasistisk myt-sajt.

Men så långt tänkte tydligen inte FriaTider för att dom är så upptagna med sitt ego att dom grovt överskattar hur många fans dom har. Dom verkar inte ha funderat på att allmänheten kanske inte har den bästa bilden av deras hemsida, och att det hade hjälpt både deras image och deras tusentals läsare att spela med i reportaget.

Personligen så bryr jag mig inte om någon snor orden och formuleringarna i mina videos rakt av och presenterar som sina egna. Det är ju det som är hela poängen med opinionsarbete: att öka mängden av folkvett i samhället. Inte att käbbla över fucking copyright om folkvett.


Nu har journalisten som jobbade på reportaget gått ut med sin syn på det hela: http://www.dagensmedia.se/nyheter/print/tidskrifter/article3891648.ece


EDIT 15-03-19 Nu har DagensSamhälle.se plockat upp reportaget! http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/granskare-som-inte-tal-en-granskning-14461 FriaTider gjorde nog rätt ändå.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ann Heberlein hyllar ännu AFA ~ Konvertiter & Intellektuell ohederlighet

Ann Heberlein fortsätter ljuga och vilseleder sin publik

Milhouse-Moderaterna ~ En saga om Sverige i fyra delar