Hur islamismen spred sig över Europa och radikaliseringen i Sverige

Nalin Pekgul förklarar varför islamismen har spridit sig ut över Europa och hur radikaliseringen fungerar i Sverige, och vad man kan göra åt det: http://www.tv4.se/efter-tio/klipp/rekryterare-f%C3%B6r-extremistgrupper-riktar-in-sig-p%C3%A5-unga-i-sverige-2984940

Väldigt sevärt, speciellt de sista minuterna: ”Vi lever i en demokrati, alla har rätt till en åsikt. Där skillnaden ligger är att Sveriges statsminister inte sitter med Livets Ord eller Plymouthbröderna. När det gäller muslimer så gör man ingen skillnad på muslimer som värnar om demokrati, och islamister.”

”Vi skulle aldrig låta Livets Ord företräda kristna i Sverige, så varför låter vi fundamentalistiska extrema organisationer företräda muslimer? Dom har fått erkännande av det Svenska samhället och därför blir det omöjligt att hävda sig mot dom.”


Angående föreningarna som dom pratar om i videon så var det en intressant intervju för ett tag sen med en kvinna som hade förlorat sin son till militanta islamister: http://www.dn.se/nyheter/sverige/det-sista-jag-vill-ar-att-skicka-mina-barn-till-kriget/

Hon säger: ”Många tror att våra pojkar får de här idéerna från moskéerna, men så är det inte. De drar sig till nationalitetsföreningar där man kan träffa personer med samma intressen och bakgrund.”

Syftar hon här på t.ex. Somaliska kulturföreningar och liknande som är skattefinansierade och vars representanter ständigt betonar att någon islamistkoppling inte finns?
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ann Heberlein hyllar ännu AFA ~ Konvertiter & Intellektuell ohederlighet

Ann Heberlein fortsätter ljuga och vilseleder sin publik

Milhouse-Moderaterna ~ En saga om Sverige i fyra delar