www.sajtkoll.se och Sveriges Radio

Har ni hört vad som hände med www.sajtkoll.se? SVT gjorde reklam för den här sidan och påstod att den startades upp för att låta folket veta vilka nyhetssidor som är "trovärdiga".

Ganska snabbt blir det tydligt att sidan är oseriös när dom beskriver Politism, Nyheter24, Aftonbladet och Expressen som seriösa nyhetssidor - men FriaTider och NyheterIdag blir stämplade som "myt och hatsajter".

Människorna bakom sajtkoll.se menar också att det "säger rätt lite" om en sida är anknuten till det pressetiska systemet. Men när NyheterIdag intervjuade pressombudsmannen Ola Sigvardsson så tycker han raka motsatsen. Han menar att det är en garanti för att en hemsida inte publicerar vad som helst.

Kort efter NyheterIdag's granskning så stängs sidan ner. Dom säger att dom har blivit dödshotade och spelar nu offer. Det som har hänt här är alltså att ett smutskastningsprojekt med alternativa medier som måltavla misslyckades och nu försöker dom skylla på Chang Frick för det som hände.

Det Chang gör då är att skriva en riktigt bra text som inte bara erbjuder konstruktiva råd, men även tar ansvar för sin egen följarbas och tar ställning mot hot & hat på nätet - med andra ord, en text som står upp för demokratin på riktigt.

Du kan läsa den här: http://nyheteridag.se/gor-som-henrik-johansson-istallet/

Tänk om man skulle kunna se Aftonbladet skriva en sådan artikel om det goda vänstervåldet? Tänk om Expressen hade tagit ställning mot hotet och våldet som drabbar Sverigedemokrater? Det är så sällan man ser sånt här i någon media: ett praktexemplar på hur man behandlar en meningsmotståndare.
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ann Heberlein hyllar ännu AFA ~ Konvertiter & Intellektuell ohederlighet

Socialdemokraternas rasistiska historia

Ann Heberlein fortsätter ljuga och vilseleder sin publik