Viktigt reportage om hur opartiska SVT/SR är

"Vad tycker då P3-profiler själva om det politiska klimatet på kanalen? Åsiktskorridor är ett återkommande ord.

– Det här är människor som jag har hört säga i festliga sammanhang, att DDR som det visas i filmen Das leben der anderen [De andras liv (2006)] är deras drömsamhälle.

Ståuppkomikern Aron Flam betecknar sig själv som libertarian. Han har jobbat både på P3 och SVT och ger medhåll om att det finns en vänstervridenhet. Jag frågar honom om hur han upplevt sin tid på public service, finns det en slagsida åt vänster?

– Det finns ett visst problem om SR och SVT sköter så mycket av sin rekrytering från Nöjesguiden. Det är vad jag skulle kalla en demokratisk katastrof. De anställer folk som tycker precis som de själva gör, för att uttrycka samma saker som alla andra. Sedan klappar de varandra på ryggen och säger ”Det där var modigt! Nu gick du verkligen ut och sparkade in en vidöppen dörr!”.

Ramon har arbetat med olika program på P3 i åtta år. På grund av de korta kontrakten så vill han helst vara anonym.

– En klippt och skuren P3-medarbetare, enligt cheferna som rekryterar, ska helst tillhöra en sexuell minoritet, och synligt vara av annan etnisk härkomst. Ryss eller östeuropé är inte tillräckligt coolt. Sedan ska du helst ha namn som är superudda. Det är ganska många som byter namn för att passa in, precis som man att man anpassar sig till åsiktsklimatet, säger Ramon.

– Är det så att det står mellan en jävligt rolig Jonatan Unge, som ser supersvensk ut, och är briljant på det han gör, och en Bintou med afrikansk-asiatisk bakgrund men är medelmåtta. Då är det Bintou som får det i nio av tio fall, säger Ramon."

Läs vidare, det här är ett av årets viktigaste texter än så länge: http://magasinetneo.se/artiklar/garna-mangfald-men-ingen-hoger/Kommentarer

  1. åå så mycket att läsa. Ser ut som ett bra tillfälle imorgon på en kopp kaffe :P

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ann Heberlein hyllar ännu AFA ~ Konvertiter & Intellektuell ohederlighet

Socialdemokraternas rasistiska historia

Ann Heberlein fortsätter ljuga och vilseleder sin publik