Vad tycker jag om "näthats"-debatten?

Att det ens existerar en debatt om näthat gör mig förbannad. Mobbning har existerat i skolan i flera jävla år och lärare/rektorer vågar aldrig göra någonting för att hjälpa dig. Dom bryr sig mer om att skolan ska ha ett bra rykte än att rädda en ung människa från en traumatiserande skolgång, så därför vänder dom bara huvudet åt andra hållet.

Att prata om att införa lagar online är som att sätta ett plåster på någon som har hudcancer. Det täcker över ett ytligt symptom, det gör ingenting över huvud taget åt den självaste orsaken. IRL är viktigare än nätet, fixa till det innan ni ens får för er att prata om ”näthat”.

Man skulle kunna tro att mobbning IRL borde vara av större prioritering än elaka kommentarer på Internet mot maktfigurer, men tydligen inte. Det är för fan inte synd om journalister, speciellt inte svinen som jobbar på SVT och Aftonbladet. Det är synd om ungdomarna som är mer eller mindre inlåsta i den sociala institutionen vi kallar ”skolan”. Dom behöver inte ens uttrycka en åsikt för att bli systematiskt attackerade, det räcker med att vara annorlunda.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ann Heberlein hyllar ännu AFA ~ Konvertiter & Intellektuell ohederlighet

Ann Heberlein fortsätter ljuga och vilseleder sin publik

Milhouse-Moderaterna ~ En saga om Sverige i fyra delar