Mina tankar om SVT's "Blå Ögon" (Spoiler alert)

Under hela seriens gång så får vi bevittna hur Alliansen (Samlingspartiet) och Sverigedemokraterna (Trygghetspartiet) kör lömskt fulspel inom politiken.

Man får se hur SD konstant arbetar på att täcka över skandaler och försöka utnyttja tragedier för att vinna röster, detta utan något som helst samvete närvarande, medan figurer inom Alliansen visar sig ha ingått ett omoraliskt samarbete med lobbyister vilket har lett till 3 mord på oskyldiga människor - människor som mördades då dom fick reda på vad som pågick.

Men inte en enda gång så förekommer det en motsvarighet till dom Röd-Gröna. Inga vänsterpolitiker, inga socialdemokrater, inga miljöpartister. Dom nämns inte ens i serien via smeknamn.

Eller jo, vänta lite. I nån av dom första avsnittet så får man se hur dottern till den mördade Sverigedemokraten skäller ut två bruna muslimska antirasister som vill beklaga sig över hennes mors död (dom är vän med hennes bror) - trots att dom stod och hetsade och skrek "INGA RASISTER PÅ VÅRA GATOR" på en demonstration mot hennes döda mors parti innan mordet skedde. Så när man ser en antydan till rödingar så framställs dom alltså som goda offer.

Vilka tror SVT egentligen att dom lurar med den här serien?

Jag måste dock säga: Jag tyckte om "Blå Ögon". Det var välskrivet och underhållande, avsnittet där nazisterna gör ett attentat mot Stockholmsbörsen var både fruktansvärt och fantastiskt. Jag satt verkligen och tittade med spänning, undrandes vad som skulle ske härnäst.

Och sättet dom avbildar det politiska fulspelet på var väldigt autentiskt och givande, men däri ligger även problemet: ALLA partier är sådana! Det är knappast unikt för borgare och Sverigedemokrater att försöka täcka över skandaler och göra vad som helst för att vinna väljare.

Hur kan SVT få för sig att deras tittare är så fruktansvärt dumma i huvudet....? Fast å andra sidan: när jag googlar lite ytligt så ser jag personer som har recenserat serien och pratar om hur "verkligheten överstiger fantasin". Jag antar att den här statliga propagandan kanske inte är så ineffektiv ändå.

TV-serien Blå Ögon gör verkligen ett klart exempel av vart SVT ligger rent politiskt: det är inte åt höger iallafall.

Kommentarer

  1. Vill påminna om "starke man", där huvudpersonen faktiskt är socialdemokrat. Om än en vit, manlig, medelålders och heterosexuell sådan, som alltså går att hacka på :P

    http://www.svd.se/kultur/svinarp-ar-otackt-nara-verkligheten_5395421.svd

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ann Heberlein hyllar ännu AFA ~ Konvertiter & Intellektuell ohederlighet

Ann Heberlein fortsätter ljuga och vilseleder sin publik

Milhouse-Moderaterna ~ En saga om Sverige i fyra delar