Hur vågar man uttrycka sina åsikter?

En person skrev till mig och berättade att den inte vågar uttrycka sina åsikter för att den är rädd för konsekvenserna som kan uppstå med vänner, familj och jobb. Konsekvenser som t.ex. att vissa vänner väljer att undvika dig. Det här är mitt svar:

Familj och vänner behöver du inte oroa dig för. Om dom skulle undvika dig för att du har vissa sorters åsikter så är det en positiv sak att dom försvinner ur ditt liv, då man inte tjänar nånting på ytliga substanslösa relationer med människor som inte kan respektera dig för den du är. Vill du på fullt allvar vara vän med någon som inte ens är vän med dig, utan snarare en fasad av dig?

Du måste inse att ditt liv kommer ta slut en dag och du kommer ligga och ruttna i marken. Du kommer att dö. Ditt medvetande kommer ta slut. Och ingenting finns därefter. Du har ingen som helst giltig anledning att slösa tid på relationer som inte ger dig det mesta du skulle kunna få ut av livet. Du hade kunnat vara vän med någon som respekterar dina åsikter istället. Tänk på det.

Personligen tycker jag att livet går ut på njuta av självaste livet, och där innefattar sociala relationer. Sociala relationer är viktigt för välmående och ingen mår bra av att omringa sig själv med människor som ogillar dig för den du är. Den du är kommer inte att förändras, men vilka du väljer att omringa dig själv med skulle kunna det.

Angående jobb - det beror på jobbet. Till exempel: om du jobbar som lärare kan det bli problem. I det fallet så vore det nog inte smart att uttrycka sina åsikter öppet. I det fallet så vore det mycket bättre att låta sina åsikter påverka undervisningen. Istället för att prata om vilka enorma rasister SD är så skulle du kunna föra konstruktiva neutrala sakliga diskussioner i klassrummet. Det finns ett enormt behov för sånt i skolor kan jag säga.

Om någon då skulle ifrågasätta dig så är det bara att stå upp för dig själv och säga att du utgår ifrån läroplanen och att skolan inte ska ta ställning politisk. Om din arbetsgivare då försöker hota dig så är det bara att hota tillbaka och säga att du tänker gå till media och se vad dom tycker om att makten i skolan försöker få människor att rösta på ett visst parti. Du behöver inte vända dig till Aftonbladet. Du kan vända dig till en alternativ media istället.

Hajjar du? Antigen är man öppen med sina åsikter eller så ser man till att påverka subtilt och undercover. Båda ger en påverkan i samhället. 
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ann Heberlein hyllar ännu AFA ~ Konvertiter & Intellektuell ohederlighet

Ann Heberlein fortsätter ljuga och vilseleder sin publik

Milhouse-Moderaterna ~ En saga om Sverige i fyra delar