Leg. psykolog sågar Mona Sahlins förslag om jihadist-vård

Här sågar en legitimerad psykolog Sahlins förslag från grunden och uppåt: http://urpsykologisksynvinkel.blogspot.se/2015/01/jihadister-i-terapi.html

Han förklarar att det stora antalet människor som åker ner till Syrien för att strida med IS gör det för att dom vill kämpa för en (i deras åsikt) rättfärdig sak. Att "strida mot ondskan" och etablera en utopi är det som ligger bakom, inte någon slags psykisk störning.

Drivkraften är ideologi. Och denna unga IS-anhängare uppskattar nog inte att få höra att hans helhjärtade engagemang sedan lång tid tillbaka beror på att han har ”psykiska problem eller på annat sätt har hamnat utanför”, och att han därför måste träffa ett team av poliser och psykologer som ska "jobba" med honom för att förändra hans sjuka felaktiga åsikter.

Tänk dig själv ifall regeringen skulle vilja "programmera om dig" för att du inte tycker om Sharia-lagar? Eller för att du vill rösta på SD eller Vänsterpartiet? Du hade funnit det kränkande, med all rätta, och det hade snarare stärkt dig i dina redan existerande åsikter.

"Våldsbejakande jihadism är en politiskt religiös riktning och ingen psykisk störning, lika lite som annan politiskt extremism är det. Det finns därför inte heller någon psykiatrisk behandling för sådant. Psykiatrisk ”behandling” av socialt och politiskt icke önskvärda individer är sådant vi endast förknippar med diktaturer."

Om de tiotusentals som har flytt Mellanöstern för att fly IS så säger han: "Låt oss hoppas att vi slipper bevittna hur Sverige, som har och alltid har haft ett generöst flyktingmottagande, förvandlas genom politisk flathet och missriktad välvilja till ett land som inte ens kan ge trygghet åt dem som vi erbjuder asyl."


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ann Heberlein hyllar ännu AFA ~ Konvertiter & Intellektuell ohederlighet

Ann Heberlein fortsätter ljuga och vilseleder sin publik

Blatte definition, och hur "Blatte" skiljer sig från "Invandrare"