Decemberuppgörelsen - Länge leve Socialliansen!För dom som inte vet vad den går ut på så handlar det istortsett om att en minoritetsregering ska kunna styra utan att ha stöd från resten av riksdagen. Innan har det vart så att om dom RödGröna vill få igenom sin politik så måste dom ha stöd för sin budget från en majoritet av riksdagen, så om Alliansen röstar ”Ja” till deras budget men SD röstar ”Nej” så kan dom RödGröna fortfarande genomföra sin politik. 

Det som hänt nu är att SD och Alliansen båda röstade nej till dom RödGrönas förslag, så Stefan Löfven fick inget stöd för att kunna genomföra sin politik. Då utlystes ett extraval. Och när SD sa att dom skulle fälla varenda regering som vill öka invandringen så fick alla andra partier panik och Alliansen bestämde sig för att fullständigt skita i sin egen politik och sina egna värderingar för att istället gå ihop med dom rödgröna – bara för att stänga ute SD.

Så hela idén är att man ska kunna styra i minoritet utan att ha en majoritet av folkvalda politiker på sin sida. Vad är då ens poängen med att kalla vårt samhälle för en ”demokrati”? Om folkets röster inte ens räknas?

Stefan Löfven sa att Socialdemokraterna inte tänker samtala med SD för att ”87% inte röstat för en mer restriktiv invandringspolitik”. Men 44% av Sveriges befolkning tycker att vi har tagit emot för många invandrare, så nog fan är det fler än 13% som vill ha en mer restriktiv invandringspolitik. 

Och jag kan tänka mig att en stor del i varför SD blivit större över åren är för att dom är det enda partiet i hela riksdan som över huvud taget vill minska invandringen, och när fler och fler människor inser att dom övriga partierna inte har några som helst planer på att minska invandringen, inte ens med 10%, då vänder dom sig till SD – för det är enda alternativet dom har, och den enda riktiga protesten dom kan göra.

Det finns ingen poäng med att rösta blankt om du är missnöjd med det politiska läget och hur dom olika partierna förhåller sig till invandringspolitiken, för en blank röst skiter politikerna i. SD är ett parti som finns på riktigt och kan göra riktiga förändringar, det går inte att ignorera det på samma sätt som man ignorerar en blank röst, så det är precis vad folk kommer missnöjesrösta på ifall dom är trötta på skitsnack om att ”öppna våra hjärtan och låta invandrare bo i skogen”, som Reinfeldt sa.

Det enda som har hänt här är att vår regering har uppvisat förakt för demokrati. Dom har stängt ute ett folkvalt parti från inflytande så att dom ska kunna fortsätta hålla igång sin ansvarslösa invandringspolitik.

Våra makthavare skiter i det parlamentariska läget som folket har röstat fram. Dom har bestämt sig för att demonstrera att dom inte bryr sig om någon annans åsikter än sina egna. Deras personliga vendetta mot SD är viktigare än vad deras egna väljare tycker. 57% av Alliansens väljare tycker att partierna ska samarbeta med SD i frågor där man tycker lika, men partiena vägrar ens samtala med SD.

Det är väldigt många moderater som är förbannade nu, och av väldigt god anledning. För när dom röstade på Moderaterna så röstade dom istortsett på Socialdemokraterna. Nu har miljoner alliansväljare fått se att deras röster i valet inte betydde något. 

Allt det här, bara för att man inte ens vill samtala med SD. Trots att SD har vissa bra poänger. Och det ska man kunna säga utan att folk får för sig att man köper hela deras politik.

Kort sagt, det enda man har lyckats åstadkomma här är ett politiskt klimat där man inte behöver bemöta sina meningsmotståndare. Och det här tycker på fullt allvar våra politiker är någon slags succé. Dom tycker att dom har ”räddat Sverige” nu.

Decemberuppgörelsen betyder egentligen bara en sak: Den nuvarande invandringspolitiken kommer att fortsätta, ihop med alla olika problem som medföljer. Vår regering tycker det är SÅ viktigt att stänga ute SD så att dom inte ens bryr sig om någonting annat.

Och nu har dom gjort det väldigt klart och tydligt: om du vill förändra invandringspolitiken så är det enda valet du har att rösta på SD och göra dom så stora så att det här gänget med övriga riksdagspartier helt enkelt inte kan komma åt dom. Och det kan du tacka Stefan Löfven för. Det kan du tacka Alliansen för. Det är inte någon annans fel att det ser ut på det här viset.

Sjuklöverpolitikerna har gjort det politiska klimatet så fruktansvärt absurt att det nu inte ens handlar om ifall du håller med SDs politik eller inte. Dom har gjort så att allting bara handlar om en enda fråga: "Vill du minska invandringen eller inte?"  

Om du vill minska invandringen så finns det bara ett parti du kan rösta på för att skicka en signal. Och det är inte en positiv sak.

Se gärna min vlogg om ämnet HÄR.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ann Heberlein hyllar ännu AFA ~ Konvertiter & Intellektuell ohederlighet

Ann Heberlein fortsätter ljuga och vilseleder sin publik

Milhouse-Moderaterna ~ En saga om Sverige i fyra delar