En Svensk guide till GamerGate

GamerGate, vad handlar det om?

Hela grejen började ju med Zoe Quinn men sen så läcktes det information som visade hur speljournalister faktiskt samarbetar med varandra för att bestämma vad dom ska ignorera och vad dom ska lyfta fram i sina artiklar. Klicka på länken så får du se själv hur dom pratar över e-mail och diskuterar vilken verklighetsuppfattning dom ska framställa för allmänheten.

Hela grejen exploderade istortsett när flera olika hemsidor samtidigt, inom 24 timmar, skrev artiklar om hur ”gamers är döda” där dom pratade om den så kallade gamer-identiteten och drog grova generaliseringar om hur alla gamers är vita heterosexuella män som bor i sina föräldrars källare och är sexuellt frustrerade och därför hatar kvinnor. Detta gjorde det väldigt tydligt att speljournalisterna hade en gemensam ideologisk utgångspunkt och en agenda.

 klicka på bilden för högre upplösning

Det är det som är den riktiga kärnan i Gamergate: den här mobbningen som speljournalisterna gjorde sig skyldiga till. Och efter det så blev ju väldigt många kvinnliga, mörkhyade och HBTQ-gamers arga på journalisterna och då skapade dom hashtaggen ”NotYourShield” för att kunna kämpa emot den här elaka stereotypiseringen av gamers, och säga att journalisterna inte alls får använda dom som nån slags shackpjäser i sin egna politiska agenda.


Är du "pro-Gamergate"?

Jag stödjer rörelsen, men jag skulle inte säga att jag är en aktiv gamergate'are. Jag är mer en person som tittar på utifrån. Men jag stödjer GG för att jag INTE stödjer vinklad journalistik, censur, eller politisk korrekthet.

Hur tycker du att spelbranschen mår?

Jag tycker att spelbranschen är infekterad av människor som inte förstår att deras personliga tolkningar av TV-spel inte är ett objektivt faktum. Vi måste ställa oss själva frågan: Vad är syftet med TV-spel? Det är inte att få en moralisk föreläsning. Det är att bli underhålld. Och spel borde därför bedömas på den meriten, inte hur väl dom möter kraven på politisk korrekthet.

PK-feminism har ingen plats i TV-spel, av samma anledning som Kristen pacifism inte har någon plats i TV-spel. Om vi låter oroliga religiösa föräldrar och PK-feminister få bestämma hur alla TV-spel ska se ut så slutar spelen vara roliga. Och där försvinner spelens syfte.

TV-spel är en form av interaktiv konst, och konst ska inte tjäna syftet av moralitet. Dom här människorna vill förvandla TV-spel till en politisk plattform där man bara ska få uttrycka politiskt korrekta idéer om hur män och kvinnor ska se ut och bete sig. Och det går emot hela konceptet om vad ett TV-spel är för nånting: Det är fantasi. Fantasi ska inte begränsas.

Borde man inte få kritisera TV-spel, som all konst?

Jo, men den kritiken borde vara verklighetsförankrad och konstruktiv. Och anledningen till att folk ogillar dom här genus-krigande speljournalisterna är för att dom inte är konstruktiva. Istället för att försöka skapa fler spel med kvinnlig mångfald, så försöker dom bara skambelägga existerande spelutvecklare och gamers för att dom skapar vissa saker och gillar vissa saker. Dom vill förbjuda det dom själva inte gillar, snarare än att skapa mer utav det dom själva vill se.

Journalisterna har en skenhelig elitistisk attityd och det är därför det finns motstånd bland gamers. Det är inte för att gamers har någonting emot spel med stabila kvinnliga huvudroller. Vad fan, Mirrors Edge och senaste Tomb Raider gick ju hem bra bland folk.

Flera utvecklare tar nu avstånd från GamerGate, vad tycker du om det?

Jag tvekar på att det handlar om ideologi. I media så målas Gamergate upp som en hatkampanj mot kvinnor och ifall man bryr sig mer om sitt rykte än sina värderingar bara för att man vill tjäna pengar så kommer man såklart inte vilja förknippas med den rörelsen – oavsett vad den står för.

Gamergate är lika mycket emot trakasserier och dödshot som vad alla andra är. Det handlar om korrupt speljournalistik och det är en rörelse som utgörs av vita, svarta, män, kvinnor, HBTQ-personer, feminister – Varför skulle man vilja ta avstånd ifrån en sån rörelse? Även om det finns en liten ful svans inom den.

Gamergate är en hatkampanj mot kvinnor”

Det är som att påstå att alla vänster-anhängare är vänster-extremister, bara för att det finns några personer inom vänstern som ägnar sig åt politiskt våld. Det finns ingen logik i det där överhuvudtaget.

Gå in på Youtube, sök på ”Gamergate women” och se på videorna som dyker upp där gamergate-kvinnorna talar upp. Varför skulle gamer-kvinnor försvara en rörelse som är en hatkampanj mot kvinnor? Det går ju inte ihop, eller hur?

Gamergate har dömts i en domstol utan någon rättsprocess eller representation. Det är speljournalister som har fått bestämma vilka Gamergate är och vad deras agenda är. Och det är riktigt vidrigt att dom smutskastar så många människor och sätter en negativ stämpel på dom utan att ens ge dom en röst och låta dom försvara sig. 

För dom som stödjer gamergate får ta emot precis lika mycket dödshot och trakasserier som vad journalisterna gör, om inte mer, just för att journalisterna har utmålat dom allihop som trakasserande våldtäktsmän.Men man kan inte säga att den mindre delen av kvinnohatande troll representerar Gamergate.

Journalisterna målar upp GG som en hatkampanj mot kvinnor för att dom inte ska behöva ta åt sig av kritiken som flödar mot dom. Dom vill ju bara fortsätta skriva sin genus-skit om TV-spel och prata om hur onda vita heterosexuella män är – så självklart kommer dom inte fokusera på vad GG egentligen handlar om. Istället så försöker dom smutskasta personerna som vill syna dom i sömmarna, genom att övergeneralisera och låtsas som att en liten dålig del av gamergate representerar HELA gamergate.

"Gamergate skapades dock av dom enstaka få dåliga äpplena..."

Ja och USA skapades av ett gäng rasister som utförde folkmord på indianer. Betyder det att USA som land idag är helt olegitimt på alla sätt och vis?

Jag tycker det är patetiskt av journalisterna att försöka undkomma legitim kritik genom att fokusera på en väldigt liten del av helheten. Det är ingen som bryr sig om Zoe Quinn längre. Det handlar inte om det för dom flesta GG'are. Det handlar om journalister som försöker sätta sig själva över folket dom skriver för.

Zoe Quinn

Jag tycker hon är ointressant. Gamergate handlar inte om henne och hon har inte vart relevant på ett långt tag, och många inom Gamergate bryr sig inte ett dugg om vad som hände med henne. Det finns Gamergateare som har kommit in i rörelsen utan att ens veta vem hon är. Dom kom in i det på grund av artiklarna som skrevs om hur ”Gamers är döda”.

Jag ska säga detta dock, Quinn verkar vara en manipulativ idiot. Det var en grupp radikala feminister som heter The Fine Young Capitalists som körde igång en IndieGogo kampanj där dom försökte samla ihop pengar för att hjälpa kvinnor som vill skapa TV-spel. Och när Zoe Quinn fick reda på projektet så anklagade hon dom bisarrt nog för att utnyttja kvinnor och vara transfobiska, och sen så blev deras kampanjsida hackad och nerstängd. Och då gottade hon sig över det på Twitter. 


Sen så ville ingen i spelbranschen eller på spelforumen eller speljournalister ha med dom att göra för att dom trodde på hennes skitsnack. Hon såg till så att dom fick ett rent helvete för absolut ingenting, så hur jävla mycket bryr man sig om kvinnor i spelbranschen då egentligen? Hon gjorde det troligtvis bara för att hennes egna insamlingskampanj som hon höll igång samtidigt skulle ge henne mer pengar.

Varför ogillade Zoe kampanjen?

Eftersom kvinnorna skulle få 8% intäkterna för spelet och resten av pengarna skulle gå till välgörenhet. Det var tydligen utnyttjande, trots att kvinnorna fortfarande skulle stå skrivna på rättigheterna till spelet, och trots att 8% av intäkterna är vad en producent tjänar i filmbranschen. Så det är ju inte så extremt hemska termer. Läs intervjun med dom så får du en bättre inblick i hur dom resonerar kring det.

Det slutade med att 4chan donerade pengar till projektet och fick det igenom, och det ledde till att Anita Sarkeesian blev sur och sa att ingen borde ta emot pengar från 4chan. Hur jävla efterblivet är inte det? Dom här personerna (Quinn och Sarkeesian) bryr sig inte om att hjälpa kvinnor i spelbranschen, dom vill bara ha saker att gnälla om och främja sina egna karriärer.

4chan designade en kvinnlig spelkaraktär som heter Vivian James för det här spelet, och om man kollar hur hon ser ut så är det en helt vanlig tjej i vanliga lösa kläder. Det är inget översexualiserat med henne överhuvudtaget, det är en karaktär som är neutral och troligtvis skulle göra många feminister glada. Men det ignorerar dom här så kallade gamer-feministerna helt och hållet.

Kommentarer

  1. Vill även tillägga att det inte går att ta anti-GG rörelsen på allvar när dom aktivt hindrar en kvinna från att lyckas inom gaming-världen: http://techraptor.net/content/untimely-gamer-attempts-boycott-seedscape-developers-political-views

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ann Heberlein hyllar ännu AFA ~ Konvertiter & Intellektuell ohederlighet

Socialdemokraternas rasistiska historia

Ann Heberlein fortsätter ljuga och vilseleder sin publik