Vilka är ISIS egentligen? Och vad är deras syfte?

"Smajo menar att det är ett medvetet konstruerat krig mot islam och muslimer som har regisserats någon annanstans. Vem och varför måste man fråga sig, för ingenting är vad det ser ut att vara."
 
http://www.skovdenyheter.se/artikel/154445/skovde-imam-tar-starkt-avstand

Det är uppfriskande med ett perspektiv som inte visas upp särskilt ofta när det kommer till ISIS-ämnet. Nämligen att det handlar om politik och rikedom, mer än vad det handlar om religion. Det må förvåna vissa att ISIS's största måltavla inte är kristna eller ateister. Det är muslimer som dom har mördat mest av, både shia och sunni. ISIS representerar Islam lika mycket som Ku Klux Klan representerar Kristendomen.

All heder till den där mannen. Att en muslim står upp mot radikala militanta islamister gör den personen mer utsatt än om en ateist hade gjort det. Något jag har fått lära mig efter jag gjorde min video om islamofobi är att troende sekulära muslimer är mer utsatta än ateister/kristna/judar när det kommer till radikala våldsamma muslimer. De militanta islamisterna ser dessa muslimer som "icke rätt-trogna" och det är värre än att vara ateist i deras ögon.

Det förklarar varför många muslimer inte vågar ta ställning mot ISIS. Om du som Svensk inte vågar ta öppen ställning mot ISIS så ska du inte klandra en muslim som inte vågar det. Du är nämligen i en säkrare position än vad dom är.


När man ska förhålla sig till det som sker i världen så kan det vara bra att ha så många perspektiv på saken som möjligt. Varför då? Så att man inte blir lurad och slutar upp som en bricka i någon annans maktspel. Den som vill läsa lite mer om vilka ISIS är kan kolla in den här artikeln: http://www.vox.com/cards/isis-myths-iraq/crazy-irrational


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ann Heberlein hyllar ännu AFA ~ Konvertiter & Intellektuell ohederlighet

Socialdemokraternas rasistiska historia

Ann Heberlein fortsätter ljuga och vilseleder sin publik