Kvinnor som hatar kvinnor

"Det är bara vi kvinnor som diskriminerar och trycker ner varandra"
http://nyheter24.se/debatt/779974-det-ar-bara-vi-kvinnor-som-diskriminerar-och-trycker-ner-varandra

Jag gillar hennes poäng. Det är något som ofta inte lyfts fram: kvinnors hat mot kvinnor. Hur typiskt är det inte att en kvinna blir ogillad av andra kvinnor enbart för att hon är snygg, till exempel? Hon kan vara hur snäll och trevlig som helst men ändå bli avskydd för att hon ser bra ut. Jag har tjejvänner som har berättat om det bisarra fenomenet, som är alldeles för vanligt: Tjejer som ser allting som en tävling när det kommer till andra tjejer. Och ge mig inte nått skitsnack om patriarkala samhällsstrukturer nu, för alla individer bär sitt eget ansvar och det finns ingen ursäkt för den där sortens dumheter från kvinnligt håll.

Det finns tjejer som dömer varandra utifrån utseende, tjejer som ogillar tjejer som klär sig för sexigt och slutshamear, tjejer som dömer varandra utifrån hur många sexpartners dom haft, tjejer som tycker att våldtäktsoffer som klär sig för sexigt får skylla sig själva.

Jag har haft tjejvänner som är röda feminister och dom pratar gärna om hur sjukt det är med H&M's reklamer som innehåller lättklädda brudar, och vilka skeva budskap det här skickar till samhället. Men sen i nästa andetag så sätter dom sig och snackar skit om en tjej dom knappt känner BARA för att snacka skit om någon! (Dom gjorde t.o.m. narr av en tjej för att hon har dyslexi en gång.) För att dom tycker att det är kul att vara "tjejjig" och prata rykten och skitsnack. Det finns på fullt allvar feminister som gör sånt här.

I samhällsdebatten så pratar man jämt om "mäns våld mot kvinnor" och antyder att alla män måste ta kollektivt ansvar och börja behandla kvinnor bättre. Men man pratar inte om att kvinnor borde behandla kvinnor bättre. Kan det vara för att kvinnors dåliga beteende mot kvinnor inte är något slags problem för vissa av dagens moderna feminister? Kan det vara för att deras feminism inte riktigt rotar sig i någon kamp för jämställdhet, istället så rotar den sig i ett känslomässigt obesvarat hatknull där ”åhhhhh, killar är juu så dumma i huvvet!!”

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ann Heberlein hyllar ännu AFA ~ Konvertiter & Intellektuell ohederlighet

Socialdemokraternas rasistiska historia

Ann Heberlein fortsätter ljuga och vilseleder sin publik