Vad innebär Piratpartiets politik?

Jag förstår inte varför PP inte har blivit mer populära? Dom är en trevlig blandning av liberala tankar och feminist/vänster-politik utan att vara hycklande och fascistiska, även att jag själv tycker att vissa förslag är rent ut vidriga. I www.piratpartiet.se/integration/ så kan man läsa: ”De religioner som är nya i landet måste ges samma ställning som de som traditionellt funnits här. Samma rätt för exempelvis buddisttempel, minareter och sekulära församlingslokaler som för kyrkklockor att bidra till ljudbilden på offentliga platser.”

Till bönetorn är det ett tydligt "Nej tack" från mig. Men i samma avdelning finns det bra förslag för integration och arbete mot diskriminering som jag inte har sett något annat parti framföra, som att man ska lägga om stadsbyggandet och motverka segregation genom att blanda egnahem, bostadsrätter och hyresrätter i samma kvarter. Och:
”För att minska risken att arbetssökande med utländskt klingande namn sorteras bort redan i de första urvalen ska stat, landsting och kommuner införa ett system där personuppgifter som namn, kön, adress och födelseort inte syns när man väljer vilka som ska kallas till anställningsintervju.”

Om man tvunget måste rösta på ett parti som förespråkar massinvandring och mångkultur så är väl det här det godaste av det onda? 


Jag mailade dom och frågade hur dom ser på negativa kulturyttringar såsom hederskultur/hedersvåld, könsstympning, Muslimsk fundamentalism, barnaga,
tvångsgifte, etc, och om de ens erkänner att kulturer har både positiva och negativa aspekter – till skillnad från sjuklövern som vägrar göra det för att det vore "rasistiskt". Detta är svaret jag fick:
”Partiets ståndpunkt är att det berikar ett samhälle att kulturer blandas. Sen finns det naturligtvis företeelser från andra kulturer som vi absolut inte kan acceptera och det får vi jobba med. Grundinställningen är att man ska få leva som man själv vill, men det får inte gå ut över andra människors rätt till detsamma.”

Dom har samma galna idé om öppna gränser och ökad invandring som FI, V och MP - men till skillnad från FI så värnar de om jämställdhet utan att diskriminera mot män. Det känns udda att läsa ett partiprogram där det står: ”I rättsväsendet måste attityder förändras, så att män inte missgynnas vid vårdnadstvister.” som ett exempel på könsrelaterade orättvisor som måste fixas, detta ihop med förslag att göra saker bättre för kvinnor också: http://www.piratpartiet.se/jamstalldhet/

Människor som dras till FI bara för att dom har ordet ”feminist” i sitt partinamn hade ju passat mycket bättre i PP om det nu är jämställdhet som de vill ha? Det känns ju som att många som är Vänster- eller FI-anhängare skulle kunna uppskatta ett parti som har samma värdegrund men lite sundare tolkning på det hela?

I ”mångfald och tolerans” t.ex. så står det: ”I ett samhälle med mångfald måste en religionshatande bög kunna bo granne med en homofob bokstavstroende, utan att någon av dem ska behöva flytta.” ( http://www.piratpartiet.se/tolerans/ ) Det är ju onekligen sundare syn på mångfald än att förtrycka personen som inte är PK?

Jag tycker även att detta var intressant läsning om basinkomst, eller så kallad ”medborgarlön”: http://christianengstrom.wordpress.com/2014/08/28/garanterad-basinkomst-ar-fullstandigt-realistiskt-att-finansiera/

PP är även det närmaste man kommer till ett parti som vill legalisera cannabis: http://www.piratpartiet.se/narkotika/

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ann Heberlein hyllar ännu AFA ~ Konvertiter & Intellektuell ohederlighet

Socialdemokraternas rasistiska historia

Ann Heberlein fortsätter ljuga och vilseleder sin publik