Borde vemsomhelst få rösta?

Jag skulle vilja föreslå att man inför ett obligatoriskt test för alla som vill rösta. För det är egentligen väldigt konstigt att människor ens får rösta när dom inte vet vad det är dom röstar på.

Det borde finnas ett prov där man måste svara på en massa olika frågor om de olika partierna och vad dom vill genomföra, för att bevisa att man faktiskt är påläst om alla och gör sitt val utifrån en informerad grund. Istället för att rösta på ett parti bara för att dom har snygga kampord, och så vet man egentligen inte vad partiets politik går ut på till sin fulla grad.

Många människor röstar på ett parti bara för att det är det som deras polare röstar på. Eller det som deras föräldrar röstar på. Dom har inte fördjupat sig i självaste politiken, dom utgår bara ifrån slogans. Det finns människor som röstar på FI för att dom vill öka ”jämställdheten” men dom fattar inte ens vad resten av FI's politik går ut på, dom har bara blivit lurade av att FI har ”feminism” i sitt partinamn.

FI hävdar att dom står för jämställdhet men deras syn på jämställdhet är att införa kvotering överallt, och kvotering innebär att man ger någon ett jobb enbart på grund av deras kön eller hudfärg. Det är alltså särbehandling på grund av kön eller hudfärg. Det är rena motsatsen till jämställdhet. Det är en annorlunda form av sexism och rasism, och att bekämpa sexism med sexism är inte en logisk hållbar lösning på problemet.

Behöver jag ens förklara varför det är kontraproduktivt att införa ett nytt system av könsrasism för att ta itu med det gamla systemet av könsrasism? Man håller ju bara systemet av könsrasism vid liv och ser till så att det fortsätter existera, fast i en annan form. Detta även om man hävdar att det görs av ”goda” anledningar.

Bara för att ett parti hävdar att dom står för jämställdhet så betyder det inte att dom står för jämställdhet. Dom kanske har en väldigt lustig uppfattning om vad jämställdhet innebär, så när dom säger att dom står för jämställdhet så ljuger dom inte, enligt deras egna uppfattning, men du själv kanske inte hade hållt med deras syn på jämställdhet ifall du visste mer om den. Fattar du konceptet?

Det finns folk som hävdar att dom röstar på miljöpartiet för att dom bryr sig om miljön. Men hur mycket vet dom egentligen om vad som är bäst för miljön? Har dom efterforskat hur realistiskt och konstruktivt det skulle vara att ställa om till 100% förnybara energikällor? Vet dom ens vad förnybara energikällor innebär? Eller röstar dom bara på Miljöpartiet på grund av att dom heter Miljöpartiet? Det finns ju faktiskt andra partier som värnar om miljön också.

Och egentligen så kanske MP's politik inte alls är den miljövänligaste. Att vilja ha vindkraftverk överallt är knappast en lösning på alla våra problem. Det finns nackdelar också, som att det skrämmer djuren och rubbar ekosystemet, och det är även rätt opålitligt att förlita sig på blåsväder för energi. Hur vet man att någon som påstår att dom värnar om miljön verkligen har bäst förslag för att värna om miljön? Dom kanske bryr sig mest, men dom kanske bryr sig på helt fel sätt.

Eller varför inte moderaterna, som hävdar att dom är ett arbetar-parti och sen pissar på arbetarklassen och gör så att min morsa inte kan bli sjukskriven och jobba deltid även att hon har kronisk värk i kroppen? ”Okej, så det gör ont i dina armar och axlar konstant. Men du kan ju fortfarande RÖRA dom? Yeah, du måste jobba.” Moderaterna är ett väldigt enkelt exempel på att parti-slogans och catch-phrases inte säger nånting om ett partis politik. Du måste faktiskt läsa det finstilta också. Dom säger att dom är ett arbetar-parti. Men det betyder inte att dom värnar om arbetare. Det betyder att dom lever på arbetarnas blod och lidande och KÖNSVÄTSKOR.

Vänsterpartiet är inte mycket bättre. Dom hävdar att dom är emot rasism, men dom vägrar erkänna att rasism existerar bland invandrargrupper och dom vägrar erkänna rasismen som finns mot svenskar från invandrare. Dom vill bara erkänna rasism när det är vita människor som beter sig illa mot svarta, för bland vänster-anhängare så finns det en utspridd mentalitet om att vita människor är onda och förtjänar att lida för att dom bär kollektiv skuld på grund av slaveriet för 200 år sen. Dom tycker alltså att man ska straffa vita människor på grund av deras hudfärg. Är det verkligen ”anti-rasism”? Eller är ”antirasism” bara en jävligt snygg slogan som lyckas lura de flesta?

Det är kampord som ”jämställdhet” och ”anti-rasism” som lockar folk att rösta på ett visst parti, inte nån slags etablerad åsikt och djupgående förståelse om vad jämställdhet och anti-rasism innebär. Folk vet inte ens vad fan dom röstar på. Dom är inte insatta. Dom går efter den ytligaste tänkbara nämnaren. Hur är det demokrati? Man har ju bara blivit lurad av catchy slogans och sin egen lathet. Förändringarna i samhället ska inte styras av ytlighet och dåliga klichéer som lurar lata människor som inte orkar tänka.

Att rösta är inte nånting som vilken idiot som helst ska kunna göra. Vi borde ställa högre krav. Och om man vet vad ALLA partier handlar om rent konkret och förslagsmässigt så kan man rösta med proper kunskap som grund. Istället för att rösta på ett parti bara för att dom har kampord som låter bra. Om du vill rösta på Miljöpartiet så måste du veta vad deras politik går ut på i övriga frågor också, inte bara när det kommer till miljöfrågor.

Om du vill rösta på Vänsterpartiet för att du bryr dig om välfärden så måste du även vara medveten om att dom vill sänka fängelsetiden för alla grova brott, så att våldtäktsmän som får 2 års fängelse för att våldta ett spädbarn ska sitta i fängelse ännu mindre än vad dom redan gör.

Om du vill rösta på SD så.... Behöver jag ens säga det?

Jag tycker att man ska ställa högre krav på människor som vill förändra samhället. Och jag förstår att mitt förslag kommer nekas av många för att det är ett jobbigt förslag. ”Hur ska man orka plugga 8 olika partiprogram?” , liksom.

Men om du inte orkar göra det så vet du egentligen inte vad fan det är du röstar på till att börja med, och vad det är du väljer bort i din okunskap. Och isåfall kan du lika gärna låta bli att rösta överhuvudtaget. För du vet ju ändå inte vad fan du håller på med. Om man vill vara smart och bildad så får man anstränga sig. Det kommer inte naturligt. Man blir det av att spendera jävligt mycket tid på att tänka på allt möjligt ur olika synvinklar, samtidigt som man söker kunskap, samtidigt som man ifrågasätter all kunskap man hittar och inte blint köper allt som allmänheten och ”akademiker” säger.

Att förvänta sig att ha ALL kunskap direkt är som att förvänta sig att vara ett basketproffs första gången som du nuddar en basketboll. Människor tror på fullt allvar att man kan komma på bra idéer genom att inte tänka för mycket. Det är inte så det fungerar. Intelligens är som vilken annan sport eller konst som helst – ju mer man gör något desto bättre blir man på det.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ann Heberlein hyllar ännu AFA ~ Konvertiter & Intellektuell ohederlighet

Socialdemokraternas rasistiska historia

Ann Heberlein fortsätter ljuga och vilseleder sin publik