Scarface - Är han verkligen nån slags idol?Det är tydligt för mig att sensmoralen i ”Scarface” är att girighet och suktandet efter materiella ägodelar och social status endast leder ned i fördärvet. Hela filmen handlar om att Scarface vill bli rik och mäktig, han vill styra över andra människor och ha allas respekt – han vill äga världen. Men hur fan slutar filmen egentligen? Det ligger döda kroppar överallt och Scarface blir mördad för att han blev alldeles för girig och uppblåst.

Och av någon outgrundlig anledning så finns det blattar som kollar på den här filmen och tänker: ”FY FAN VAD HÄFTIG HAN ÄR, RESPEKKT, JAG SKULLE VILJA VA SOM HAN”... Men har dom ens sett slutet? Har dom sett hela filmen? Jag tvekar på det, med tanke på respektblattens intelligensnivå och det faktum att filmen är nästan 3 timmar lång.

Scarface är ju en tragisk och misslyckad jävla människa. Det enda han bryr sig om är pengar och att utöva makt över andra, han går totalt miste om allting som verkligen spelar roll i livet: Goda vänner och familj. Sin egen familj skjuter han ifrån med sitt buffliga sätt och sin bästa polare skjuter han (bokstavligt talat) ihjäl när han får reda på att han är ihop med hans syster. Och även DET är en riktigt bisarr jävla sak: DET ÄR JU SÅ TYDLIGT ATT SCARFACE VILL KNULLA SIN EGEN SYSTER!!

Seriöst, det är en sak att värna om familjen och önska sina nära och kära det bästa, men det är fan inte vad det handlar om här; Han är en fitt-slavdrivare, han piskar den där fittan som dom piskade Kunta Kinte, han försöker bestämma över henne konstant och blir HELT SINNESSJUK så fort han ser sin syster med en annan man! Det man ser i filmen är ju nån slags yttring av incestuös hederskultur. Och han ser kvinnor som objekt; ägodelar. När Elvira ligger vid poolen och Scarface går fram och vill framföra ett förslag om att dom ska bli ihop så är det nästan som att han frågar henne att bli hans accessoar i livet. ”Jag är påväg att bli väldigt rik och mäktig, och jag vill ha dig i den bilden”, typ. När han pratar med Elvira om vad han tänkte första gången han såg henne så säger han: ”Hon tillhör mig” som om hon vore en trofé, och sin egen syster behandlar han som boskap....... Hm..... Det är väl inte konstigt att blattar blir attraherade till en sån karaktär, iofs! 8D

Det finns absolut ingenting att se upp till med den här personen. En människa som har sådär pass stort behov av att utöva makt över andra och få ”respekt” är bara fruktansvärt osäker i sig själv. En människa som är trygg i sig själv behöver inte andras bekräftelse på det där viset, den personen skiter fullständigt i hur andra ser en själv. Scarface är bara ytlig, osäker och har missat poängen med livet totalt.

Men han är fortfarande riktigt jävla rolig att titta på: https://www.youtube.com/watch?v=KANukZsWD9Q

”FUCK!!!!!”

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ann Heberlein hyllar ännu AFA ~ Konvertiter & Intellektuell ohederlighet

Socialdemokraternas rasistiska historia

Ann Heberlein fortsätter ljuga och vilseleder sin publik